3,2 milyar sahte hesap Facebook tarafından silindi

Facebook tarafindan

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook tarafından son dönemlerde bazı hesaplar siliniyor. Özellikle de şirketin ortaya koymuş olduğu kurallara aykırı davranışlarda bulunan ve paylaşımlarında özendirici olanların gönderileri de siliniyor. İşte haberimizin detayları.

Sosyal medya artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Bazıları günde sadece 3 saat vakit geçirirken bazıları en az 8 saat vakit geçirebiliyor. Bu nedenle sosyal medya platformları çok büyük bir önem taşıyor. Bunun farkında olan Facebook gibi kuruluşlar tüm kullanıcıların güvenliğini sağlamak için bazı önlemler alıyor. Bunlardan birisi de hiç şüphesiz hesap silme.

Facebook tarafından bazı gönderilir siliniyor

Facebook, Topluluk Standartları Uygulama Raporu’nu açıkladı ve Nisan-Eylül 2019 tarihleri arasında 3,2 milyar hesabı sildiklerini ifade etti. Bu rakam bugüne kadar Facebook tarafından yapılmış en büyük hamle.

Facebook instagram hesap silme

Geçtiğimiz yıllarda Facebook’tan silinen hesap sayısı genellikle 1.55 milyar civarındaydı. Facebook ayrıca ilk kez, bünyesindeki popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram’dan kaç tane göndereyi sildiğini de açıklama kararı aldı. Şirket, kendi uygulamasındaki terör içeriklerinin %98,5, Instagram’daki terör içeriklerinin ise %92,2’sinin gerçek zamanlı olarak silindiğini söyledi.

Muhtemelen ilerleyen yıllarda silinen hesap ve gönderi sayısı daha da artacak. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de hiç şüphesiz daha çok kişinin sosyal medyada yer alma isteğinden kaynaklanıyor. Peki sizce Facebook bu tür davranışlarla önemli bir etki oluşturabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

iOS için Facebook uygulamasını güncelleyin uyarısı!