Huawei ABD bağımlılığından kurtulmasını sağlayacak çalışanlarına ödül verecek

Huawei ABD yasagi

Donald Trump tarafından kara listeye alınan Huawei ABD bağımlılığından kurtulmak için neredeyse her yola başvuruyor. Şirketin özellikle de kendi öz kaynaklarını yönetmesi büyük takdir topladı. İşte haberimizin detayları.

Dünyaca ünlü markalar genellikle bağımsız olduklarını söyleseler bile aslında önemli bir bölümü ABD kaynaklı şirketlere muhtaç. Bu nedenle dünya genelinde ABD ile ilgili önemli bir tekel bulunduğunu söylemek mümkün. Huawei ABD karşısında bu tekeli yıkmak için yoğun çaba harcıyor.

Huawei ABD bağımlılığından kurtulmak için 286 milyon dolar dağıtacak

Dünya genelinde akıllı telefon üreticilerinin harcadığı Ar-Ge miktarlarına bakarsak ilk sıralarda Huawei şirketinin olduğunu görmek mümkün. Şirket kurulduğu günden bu yana en büyük yatırımı araştırma ve geliştirme çabalarına yaptı diyebiliriz.

Huawei arge

Huawei şirketinin insan kaynakları birimi tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl 190 bin Huawei çalışanına yaklaşık olarak 2 kat ödeme yapılacak. Şirket bunu ilk denediğinde işe yaradığını gördü ve çalışanları için bazı ödül programları hazırladı. Bu ödül programlarından bir tanesi ABD bağımlılığı ile ilgili oldu. ABD şirketlerine olan muhtaçlığı gidermede katkısı olan kişilere toplamda 286 milyon dolar ödeme yapılacak.

Huawei tarafından verilecek ödülün ağırlıklı olarak araştırma ve geliştirme bölümüne aktarılacağı tahmin ediliyor. Ödül her ne kadar büyük olsa bile ABD şirketlerine olan bağımlılığın azaltılması hiç kolay olmayacak. Peki sizce Huawei bunu başarabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei Y9s tanıtıldı! İşte Huawei Y9s özellikleri!