Kullanılmayan Twitter hesapları siliniyor!

Kullanılmayan Twitter hesapları

Kullanılmayan Twitter hesapları için yolun sonu göründü. Eğer kullanıcı adınızı aktif olmayan biri kullanıyorsa, bu fırsatı sakın kaçırmayın.

Popüler mikroblog sitesi Twitter, bugün kullanıcıları sevindiren bir açıklama ile karşımıza çıktı. Twitter cephesinden gelen açıklamalara göre; aktif olmayan Twitter hesapları çok yakında kapatılacak. Eğer kullanıcı adınızı aktif olmayan bir hesap kullanıyorsa, 11 Aralık 2019 tarihinde bu hesap kapatılacağı için kullanıcı adınızı alabilirsiniz.

12 Aralık 2019 tarihinde tüm aktif olmayan hesaplardan kurtulacak olan Twitter, bu sayede sunucularında olan yükünü de azaltacak. Fake hesapları da aynı temizlik kapsamında silecek olan Twitter, kullanıcılara daha şeffaf bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Takipçi satan sitelerin ve hizmetlerin, sahte takipçileri de sileneceği için bazı hesapların takipçi sayısı neredeyse yarı yarıya düşecek gibi görünüyor. Twitter’ın bu temizlik için biraz geç kaldığını söyleyebiliriz. Çünkü o kadar kullanılmayan hesap var ki, bu hesaplar firmaya oldukça yük oluyor.

Kullanılmayan Twitter hesapları

Twitter ayrıca bugünden geçerli olmak üzere yeni doğrulama sistemini de kullanıma sundu. Güvenlik anahtarı doğrulama sistemi sayesinde, Bilgisayarına takılan veya desteklenen bir internet tarayıcısı kullanarak twitter.com’a giriş yaparken cep telefonuna senkronize olan fiziksel bir güvenlik anahtarı kullanabiliyorsunuz.

Twitter CEO’su Jack Dorsey’in geçtiğimiz aylarda Twitter hesabının hacklenmesinden sonra bu hamlenin yapılması da oldukça manidar oldu doğrusu. Siz siz olun bu tip hesaplarınızı çift aşamalı kimlik doğrulama sistemi ile güvenceye alın.