Facebook İletileri Süreli Yapmaya Hazırlanıyor

Facebook İletileri Süreli Yapmaya Hazırlanıyor

Facebook’un bazı bölgelerde denemeye başladığı yeni özellik sayesinde kullanıcılar, paylaştıkları iletileri belirli bir süre için görülebilir yapabilecekler.

Kullanıcıların gönderdiği ileti veya resmi karşı tarafın sınırlı bir süre için görmesine imkan sağlayan Snapchat‘in ani yükselişi, süreli iletileri bir anda sosyal medyanın gündemine getirmiş gibi görünüyor. Bu yükselişinin ardından Snapchat’i bünyesine katmak için harekete geçerek dev bir teklif sunan ama bu konuda başarısız olan sosyal medya devi Facebook, bu özelliğin en önemli hayranları arasında yer alıyor.

Facebook_DG

Snapchat’i satın alma konusunda başarısız olmasının ardından kendi bünyesinde benzer uygulamalar geliştiren Facebook, şimdi de kendi sitesinde benzer bir uygulamaya gidiyor. Sosyal medya devi tarafından bazı bölgelerde denenmeye başlanan yeni özellik, kullanıcıların paylaştıkları iletilerin ne kadar süre için görülebilir olacağını belirlemesini sağlıyor. 1 saat ile 1 hafta arasında değişebilen bu sürelerden birini seçen kullanıcıların iletileri bu sürenin sonunda otomatik olarak siliniyor. Şimdilik oldukça az sayıda kullanıcıya sunulmuş olan bu özellik, deneme sürecinde başarılı olduğu taktirde genel kullanıcı kitlesine sunulacak.

Yahoo’nun Hükümet Birimleriyle Mücadelesi Sürüyor