2020’de PlayStation 4 alınır mı?

playstation 4

#İŞBİRLİĞİ

Malum yeni nesil konsolların satışa sunulmasına artık sayılı günler kaldı. Peki 2020’de PlayStation 4 alınır mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Oyun sektörü artık yeni nesil konsollar için geri sayıma geçmiş durumda. Hem Sony, hem de Microsoft bu yılın son çeyreğinde yeni nesil konsollarını satışa sunacak.

Hatırlanacağı üzere Microsoft kısa süre önce Xbox Series X ismini verdiği yeni nesil konsolunu tanıtmıştı. Sony ise PlayStation 5’in özelliklerini açıklasa da konsolun kendisini resmi bir şekilde henüz tanıtmadı. Fakat sızdırılan son bilgiler ışığında PS5’in de önümüzdeki günlerde tanıtılacağını söyleyebiliriz.

Peki gelelim asıl sorumuza. Tam da yeni nesil konsolların çıkış arifesinde PlayStation 4 alınır mı? Şimdi bu sorunun cevabını vermeye çalışalım.

ps4 1

PS4 yerine PS3 alın

PlayStation 5, selefine göre çok önemli bir artıyla gelecek. Bilindiği üzere PlayStation 4’te geriye uyumluluk modu bulunmuyordu. Başka bir ifadeyle PlayStation 3 oyunlarını PlayStation 4’te oynamak mümkün değildi.

Fakat PlayStation 5 geriye uyumluluk modu ile gelecek. Yani PlayStation 4 oyunlarını PlayStation 5’te oynayabileceksiniz. Başka bir ifadeyle hali hazırda PS Store kütüphanenizde yer alan oyunların hepsini ayrım olmaksızın PS5 üzerinde de oynayabileceksiniz.

Bu durumun PlayStation 5 için önemli bir artı olduğunu söylemek doğru olacaktır. Haliyle böyle bir gerçek varken evinizde hem PS4, hem de PS5 olması pek de mantıklı durmaz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde PS5 almayı düşünüyorsanız, şu anda PS3 almanız, PS4 almanızdan daha mantıklı olacaktır. Çünkü PS3 oyunlarını bu konsoldan başka bir konsolda oynamanız mümkün değil.

PlayStation Store

Özetlememiz gerekirse, şu anda gidip sıfır bir PS4 için 2500 TL civarında ödeme yapmanız çok mantıklı durmayacaktır. Fakat illa PS4 alacağım oyunlarına göz atmam lazım diyorsanız, 2. el temiz bir PS4’e göz atmanızı tavsiye ederiz. Zira şu aralar 2. el temiz bir PS4 için 1200 TL civarında bir ödeme yapmanız yeterli olacaktır. Hatta biraz araştırırsanız konsolun yanında oyun verilen ilanlar bile bulabilirsiniz.

PlayStation 4 alınır mı alınmaz mı?

Elbette bir de madalyonun öteki yüzü var. Eğer kısa vadede PlayStation 5 almayı düşünmüyorsanız işler değişebilir. Malum Sony PS5’i 2020’nin sonlarına doğru satışa sunacak. Muhtemelen bu konsolun ülkemizde satışa sunulması 2021’i bulacaktır.

Android için PS4 Remote Play

PlayStation 5 ülkemize geldiğinde de fiyatının 4000 ile 5000 TL arasında olması muhtemel. Özetlemek gerekirse konsol için bu kadar para vermeye gerek yok diyorsanız, o zaman şimdi PS4 almanızda bir sakınca yok.

Tabi ki şunu da unutmamak gerekiyor. Malum, PS5 çıktığında geniş bir oyun kütüphanesine sahip olmayacak. Muhtemelen PS5 için çıkan 3. parti oyunlar PS4 için de çıkacak. Çünkü hiçbir yapımcı 100 milyondan fazla satan bir konsolu tek çırpıda silip atmaz. Elbette yine de karar son kullanıcının. Yani sizlerin.

PlayStation 5 arayüzü nasıl görülecek? Detaylar için tıklayın