Microsoft’un yeni nesil konsolunun ismi Xbox olacak

xbox 1

Microsoft geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni nesil konsolunun ismi hakkında açıklama yaptı. Konsolun ismi yalnızca “ Xbox ” olacak. Yani Series X ifadesi isimde yer almayacak.

Yeni nesil konsolların satışa sunulmasına artık sayılı bir süre kaldığını söyleyebiliriz. Bilindiği üzere hem Microsoft, hem de Sony yeni nesil konsollarını önümüzdeki yılın son çeyreğinde satışa sunacaklar.

Sony’nin konsolu için belirlediği isim zaten çok öncesinden belliydi. Bilindiği üzere Japon konsol devi PlayStation konsollarında numaralandırma yöntemi ile isim belirliyor. PS2, PS3 ve PS4 gibi. Bu doğrultuda yeni nesil PlayStation konsolunun da PS5 ismini alacağını ön görmek pek zor değildi. Nitekim Sony de bu durumu çoktan doğruladı.

Asıl merak edilen unsur ise Microsoft’un yeni nesil konsolunda hangi takıyı kullanacağı yönündeydi. Bilindiği üzere 2001 yılında çıkan ilk Microsoft konsolu Xbox ismiyle tanıtılmıştı. Sonrasında bu ismin sonuna 360 takısı eklendi. Bir sonraki neslin 720 takısıyla geleceği düşünülürken Microsoft One takısında karar kıldı. Gelecek nesildeki Microsoft konsolunun hangi isimle tanıtılacağı merak edilirken geçtiğimi günlerde Xbox Series X ortaya çıktı.

xbox

Herkes yeni nesil konsolun isminin bu olacağını sanıyordu. Lakin Microsoft’tan gelen açıklamada konsolun isminin yalnızca Xbox olacağı belirtildi. Series X ismi ise sonradan gelecek olan konsollara verilecek genel isim olacakmış.

Açıkçası Microsoft bu nesilde ne yapmak, nereye varmak istiyor hala kestirebilmiş değiliz. Bekleyip göreceğiz.

İşte son 10 yılın en iyi cihazları!