2020’de Xbox One alınır mı?

xbox one oyun fiyatları 2

#İŞBİRLİĞİ

Xbox Series X için geri sayım başlamışken Xbox One ya da One X almak ne kadar mantıklı? Cevabı 2020’de Xbox One alınır mı yazımızda.

2020 oyun sektörü açısından önemli bir yıl olacak. Bu durumun temel sebebi ise yeni nesil konsolların bu yıl sonunda raflardaki yerini alacak olması.

Malum, hem Sony, hem de Microsoft uzun süredir yeni nesil konsolları üzerinde çalışıyorlar. Hatta Microsoft kısa süre önce sürpriz bir adım atarak yeni nesil konsolu Xbox Series X’i tanıtmıştı. Elbette bu detaylı bir tanıtım olmadı. Fakat en azından konsolun şeklinin neye benzediğini, nasıl bir görünüme sahip olduğunu öğrenmiş olduk.

Xbox Series X, minyatür bir PC kasasını andıran tasarımıyla kimi oyun severlerin hoşuna gitti, kimisinin ise gitmedi. Fakat söz konusu oyun konsolu olduğunda şekilden ziyade oyun severlere sundukları ön planda oluyor.

Xbox One kontrolcüleri

Sony ise henüz yeni nesil konsoluna ilişkin can alıcı bir paylaşımda bulunmadı. Yani hala PlayStation 5’in neye benzeyeceği konusunda pek bir bilgimiz yok. Son olarak PS5’in prototipinin görselleri sızdırılmıştı. Fakat konsolun son sürümünün prototip versiyonundan hayli farklı olacağını zaten biliyoruz. Dolayısıyla bu prototip sürüm üzerine çok fazla yorum yapmaya gerek yok.

Peki şimdi gelelim asıl konumuza. Yeni nesil konsolların çıkış arifesinde Xbox One alınır mı? Şimdi lafı uzatmadan bu sorumuzu cevaplayalım.

Xbox One alınır mı, alınmaz mı?

Bilindiği üzere Microsoft’un yeni nesil konsolu geriye uyumluluk moduyla gelecek. Yani başka bir ifadeyle Xbox One için satın aldığınız oyunlar, Xbox Series X’te de çalışacak. Üstelik hepsi bu kadar da değil. Xbox 360 oyunlarını bile Xbox Series X üzerinde oynamanız mümkün olacak.

Xbox Series X

Bu açıdan bakıldığında şimdi Xbox One almak yerine Xbox Series X almak çok daha mantıklı duruyor. Fakat bir de madalyonun diğer yüzü var.

Oyun sektörünü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Microsoft kısa süre önce Xbox Series X ile ilgili önemli bir açıklamada bulunmuştu. Konsol sektörünün önemli ismi tarafından yapılan açıklamada ilk birkaç sene Series X için çıkan oyunların Xbox One’da da oynanabileceği belirtildi.

Peki bu ne demek oluyor? Aslında gayet basit, Series X için çıkan Microsoft logolu oyunlar 2022’ye kadar Xbox One için de çıkacak.

Yani Xbox One’ın ömrü 2 yıl daha uzatıldı diyebiliriz. Bu doğrultuda baktığımızda Xbox One’ın günümüz şartlarında da alınabilir olduğunu söyleyebiliriz.

xboxonexcontroller

Xbox One fiyatları hayli uygun

Xbox One almanız için bir diğer önemli neden ise bu konsolun fiyatlarının şu aralar çok uygun olması. Özellikle ikincii elde 1000 TL altına bile Xbox One bulmanız mümkün. Bu açıdan düşünecek olursak, 1000 TL’ye oyun bilgisayarı almamız pek de mümkün değil. Dolayısıyla 1000 TL altına güncel oyunları oynayabileceğiniz temiz bir konsol almak için Xbox One’ı tercih edebilirsiniz.

Zira Series X’in Türkiye fiyatının 4000 ile 5000 TL arasında olacağını unutmamak gerekiyor. Daha ucuza gelmesi pek de mümkün değil. Çünkü şu aralar sıfır Xbox One X’in fiyatı bile 3000 TL’nin üzerinde.

Tabi ki bir de Microsoft’un özel oyunlarını PC’ye taşıdığı gerçeği var. Yani Xbox One’da oynadığınız oyunları pekala PC üzerinde de oynayabiliyorsunuz. Eğer evinizde günümüz oyunlarını orta ayarlarda kaldırabilecek güçte bir PC’niz varsa zaten Xbox One almak çok da mantıklı bir hareket olmayacaktır. Yine de karar siz oyun severlerin.

2020’de PlayStation 4 alınır mı? İşte yanıtı!