Teknoloji çalışanlarının dörtte üçü işinde mutsuz

Teknoloji çalışanları

Yapılan son araştırma göre teknoloji sektöründe çalışan her dört kişiden üçü çalıştıkları işten mutsuz. Sadece yüzde 11 işinden mutlu olduğunu söylüyor.

Teknoloji sektörü, özellikle de Meta ve Google gibi şirketlerin yer aldığı Silikon Vadisi, bir dönem çalışanlar için parmakla gösterdikleri, diğer şirketlere model olarak gösterilen bir sektördü. Google gibi şirketlerdeki çalışma şartları ve ofis hayatı diğer sektörlerdeki çalışanların gıpta ettiği bir şeydi. Ancak yıllar geçtikçe bu durum değişti ve son yıllarda teknoloji dünyası tam tersi bir hal aldı. Pandeminin de etkisiyle gitgide kötüleşen şartlar, bu sektördeki insanların oldukça zorlu şartlarla karşı karşıya kalmasına sebep oldu.

Şirketlerin aynı anda binlerce kişiyi işten çıkardığı bu dönem, bu çalışanlar üzerindeki baskıyı daha da arttırmış durumda. Tahmin edebileceğiniz gibi bu da insanların mutsuz olmasına sebep oluyor. Sektörde yapılan son araştırma, bu mutsuzluğun ulaştığı boyutu gözler önüne seriyor.

teknoloji calisanlari

Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırma göre teknoloji sektöründe çalışan her dört kişiden üçü işinden mutsuz. Binden fazla katılımcıyla yapılan bu araştırmaya, yazılım mühendislerinden bilim insanlarına kadar farklı kademe ve iş alanlarından kişilerin katıldığı belirtiliyor. Bu da sektördeki mutsuzluğun tek bir iş alanına özel olmadığını, sektör genelinde hissedildiğini gösteriyor.

Çalışanların mutsuzluğunun temel sebebi ise maaş ve ayrıcalıklar konusunda beklentilerinin karşılanmıyor olması. Pandemi döneminde devreye sokulan kemer sıkma politikaları, sektördeki şartların kötüleşmesine sebep olmuş durumda. Bu da insanların motivasyonunu epey düşürüyor. Mutsuz oldukları işlerinden çıkıp yeni bir iş aramalarına sebep oluyor. Ancak sektördeki durgunluk sebebiyle ortada çok fazla iş imkanı da olmadığı için teknoloji çalışanları mutsuz oldukları işlerinde sıkışıp kalıyor.

vivo X Flip’in tanıtım görselleri yayınlandı