Gelecek sene 14 inç’lik iPad Pro satışa sunulabilir

iPad Pro

Birkaç senedir Apple’ın 14 inç’lik iPad Pro çıkarabileceğine dair iddialar ortalıkta dolanıyor. Şimdi bu model yeniden gündeme geldi. Yeni bir dedikoduya göre Apple gelecek sene sürpriz yapabilir.

Büyük ekranlı iPad söylentisi ilk olarak 2021 Haziran ayında Mark Gurman tarafından ileri sürüldü. Gurman, Apple’ın büyük ekranlı iPad’leri düşündüğünü ama birkaç yıl beklemek gerekebileceğini söylemişti. Bu iddiadan bir süre sonra 14.1 inç’lik iPad Pro‘nun geliştirildiği raporlandı. Apple hakkında birçok tahmini tutan ekran analisti Ross Young, 14.1 inç’lik modelin 2023 başlarında çıkabileceğini söyledi, fakat sonradan bu tahminini değiştirdi ve bu modelin rafa kaldırıldığını belirtti. Kısaca devasa ekranlı iPad Pro’nun hikayesi bu şekilde.

Konuya aşina olan isimsiz kaynaklara dayandırılan yeni rapora göre Apple, 14.1 inç’lik iPad Pro’yu 2024’te çıkarmayı düşünüyor. Kaynaklar, iPad Pro’ya olan yazılımsal desteğin daha da arttığını vurgulayarak, Apple’ın daha büyük ekranı avantaja çevirmeyi planladığını söyledi. Bir süre önce Logic Pro ve Final Cut Pro’nun iPad sürümleri kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Bu iddia doğruysa gelecek sene 11.1, 13 ve 14.1 inç boyutlarda olmak üzere üç farklı Pro modeli görebiliriz.

ipad pro

2024 model tabletlerde M3 işlemcisi yer alacak. Bu işlemci TSMC’nin 3 nm süreciyle üretilecek. Düşük nm süreci daha yüksek performans ve güç verimliliği demek. M3’le donatılmış yeni iMac, MacBook Air ve MacBook Pro modellerinin de çıkması bekleniyor.

7. nesil iPad Pro’larda en büyük değişiklik ise OLED ekran olacak. Koreli kaynaklara göre Apple, yeni modellerde çift katmanlı yapıya sahip OLED kullanmak istiyor. İki katmanlı yapı çok daha uzun kullanım süresi, daha fazla parlaklık ve daha iyi görüntü sunuyor. Fakat 10 inç’lik cihazlar için OLED panellerin tedarik fiyatı 100 ile 150 dolar arasında. Ancak Apple’ın ihtiyaç duyduğu OLED paneller için tedarik fiyatı 11.1 inç için 270, 13 inç için 350 dolara yakın. LG ve Samsung’un maliyeti azaltmak için yeni planları devreye soktuğu söylense de, yeni Pro’lar beklenenden daha pahalı fiyatla gelebilir. Şu anda 11 inç’lik LED Liquid Retina ekranlı iPad Pro’nun fiyatı 799 dolar.

Güney Kore’de gençler iPhone’u tercih ediyor