Güney Kore’de gençler iPhone’u tercih ediyor

123 32

Apple, Güney Kore akıllı telefon pazarında üst sıralarda değil. Fakat yeni yapılan bir anket gençlerin Samsung telefonlar yerine daha çok iPhone tercih ettiğini gösterdi.

Samsung uzun zamandır Güney Kore akıllı telefon pazarında baskın durumda. Madalyonun diğer yüzünde 2009’da Güney Kore pazarına giriş yapan, yavaş yavaş büyüyen ama payı düşük olan Apple var. Cupertino merkezli şirket 2013’te pazar payını %14’e çıkardığında biraz umut verici görünmeye başladı. Ancak bu gelişme Samsung’u etkilemedi ve Koreli teknoloji devi hakimiyetini sürdürmeye devam etti. Özetle durum bu şekilde, ama yeni yapılan bir ankette gençler arasında iPhone kullanımı daha fazla görünüyor.

Korea Herald tarafından yayınlanan habere göre Gallup Korea’nın 1001 kişiyle yaptığı anket, 18 – 29 yaş arasındaki kişilerin iPhone’u daha fazla kullandığını ortaya çıkardı. Fakat kullanım oranı 30 – 39 yaş aralığından itibaren %56 olarak Samsung’un lehine dönüyor. 40 – 49 yaş arasındakilerin %78’i Samsung telefonları, %10’u Apple’ı tercih ediyor. Yaş ilerledikçe Samsung telefonların kullanım oranı artıyor ve fark bir hayli açılıyor.

samsung

iPhone 15 Pro modelleri tahmin edilenden daha pahalı olacak

Bloomberg’in haberine göre Apple, genel olarak akıllı telefon pazarında öngörülen düşüşe rağmen iPhone 15 Pro‘ları yüksek fiyatla satmak ve gelirini artırmak istiyor. Aslında benzer söylentiler daha önce de gündeme geldi. Dynamic Island ve 48 MP kamera tüm iPhone 15 serisinde yer alacak. Apple’ın yeni Pro modellerini, Standart ve Plus’tan ayırmak için bir dizi yeni özelliğe ihtiyaç duyduğu ve bu durumun maliyeti artırdığı ileri sürülüyor.

Teknoloji analisti Jeff Pu geçtiğimiz Mart ayında yayınladığı öngörü raporunda iPhone 15 Pro modellerinin beklenene göre daha pahalı olacağını belirtmişti. Pu, birkaç önce paylaştığı yeni araştırma notunda da Pro Max’in yüksek fiyatla satılacağını ayrıca vurguladı.

İddia: iPhone 15 serisinin kamera detayları belli oldu