OnePlus 12’nin Global Lansman Tarihi Açıklandı

OnePlus 12

Hafta başında resmi olarak tanıtılan OnePlus 12’nin Çin dışına ne zaman çıkacağı belli oldu. Telefonun global lansmanı çok yakında gerçekleşecek.

Uzun süredir heyecanla beklenen OnePlus 12, geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtıldı. Teknik özellikleriyle bu yılın en iddialı telefonlarından biri olan OnePlus 12, Çin’deki lansman etkinliğinden kısa süre sonra siparişe de açıldı. Ancak son dönemde çıkan pek çok telefon gibi OnePlus’ın yeni amiral gemisi de ilk başta sadece Çin’de satışa sunuldu. Ancak görünen o ki telefonun global lansmanı için de uzun süre beklememiz gerekmeyecek. OnePlus’ın bugün yaptığı açıklamayla birlikte telefonun global lansman tarihi de belli oldu. OnePlus 12’nin global lansmanı, 23 Ocak’ta gerçekleşecek. Telefon 23 Ocak’tan itibaren Avrupa ülkelerinde de kullanıcılarla buluşacak.

OnePlus 12 2

OnePlus 12, 6.82 inçlik LTPO AMOLED bir ekrana sahip. 1440 x 3168 çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alan telefonun en üst versiyonu, 24 GB RAM ve 1 TB dahili depolama alanına sahip. Özellikle 24 GB’lık RAM’i OnePlus’ın yeni amiral gemisini bu konuda piyasadaki en iyi birkaç telefondan biri yapıyor.

OnePlus’ın yeni amiral gemisi, arka kamerasıyla da oldukça iddialı geliyor. Söz konusu kameralar olduğunda dünyanın en iyi markalarından biri olan Hasselblad’ın markasını taşıyan arka kamera, üç etkileyici lensi bir araya getiriyor. Telefonun ana lensi Sony’nin 50 megapiksellik Lytia 808 sensörünü kullanıyor. Ona 48 megapiksellik geniş açılı lens ile 64 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Bu telefoto kamerada 3x zoom özelliği bulunuyor.

Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 5400 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın 100 W hızlı şarj özelliği ve 50 W kablosuz şarj özelliği bulunuyor.

Katlanabilir Telefon Satışları Rekor Kırdı