Sony Xperia X video inceleme

1 5

#İŞBİRLİĞİ

Sony Xperia X ailesi gün yüzüne çıkardı. Xperia Z ailesine yeni bir alternatif olan  bu ailenin ilk üyesi olan Xperia X inceleme altında.

1920×1080 piksel çözünürlüğüne ulaşan 5 inç’lik ekran Z5’in 424 ppi piksel yoğunluk değerine karşın 441 ppi’lık bir değere ulaşıyor. Daha yüksek yoğunluk değeri , Triluminos panel ile birleştiğinde çok daha keskin bir görüntü, canlı renkler ve renk doğruluğu yüksek görüntüler  oluşturuluyor.  Tabi burada bir LCD ekran için oldukça yüksek olan 1430:1’lik kontrast değerini de unutmamak gerekiyor. Bu kontrast değeri 700 Candela parlaklık değeri ile beraber, kullanıcıya  güneşli  ortamlarda bile rahat bir kullanım sunmasına imkan veriyor.

Sony, Xperia X modeli için Qualcomm’un üst seviye işlemcisi olan Snapdragon 820 yerine daha düşük bir performansa sahip olan Snapdragon 650 işlemcisini tercih etti. Altı çekirdekli olan bu işlemci iki çekirdeğini 1.8 diğer dört çekirdeği de 1.2 GHz hızında çalıştırıyor.  Bu işlemci normalde orta sınıf bir işlemci olarak konumlandırılmış durumda.  Fakat yaptığımız testlerde işlemci performansının Xperia Z5’de yer alan Snapdragon 810 işlemcisinden çok daha iyi olduğuna şahit olduk.

Sony Xperia X’in diğer bir güçlü tarafı kuşkusuz kamera performansı. 23 MP’lik arka kameraya sahip olan Xperia X, hızlı ve kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. Sony Xperia Z5 ile kıyaslandığında ise Z5’in fotoğraf çekme kalitesinin daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Buna karşın video çekme performansı ciddi anlamda düzeltilmiş. Benzer bir durum 13 MP’lik ön kamera için de söyleyebiliriz. Ön kamera çok başarılı bir fotoğraf performansına ulaşıyor. Tabi burada kamera yazılımın kalitesini de unutmamak gerekiyor.  Öyle ki kamera yazılımı akıllı hale getirildi. Objektifin ne kadar hareket ettiğini ve konumunu hesaplayan bu yazılım, otofokus’u önceden hesaplıyor.    Bu özellikle spor müsabakalarını veya hareketli çekim yapan kişiler için çok önemli bir avantaj olduğunu söylemeliyiz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Motorola, Çıtayı Yükseltmeye Karar Verdi!