Sony Xperia X ön inceleme

sony Xperia X

Sony Xperia X Serisi, Sony Mobile’ın yeni marka vizyonunu yansıtırken akıllı teknolojilerin yeni katmanlarını en beğenilen Xperia özellikleri olan kamera, pil ömrü ve tasarım ile birleştiriyor ve her gün için daha akıllı ve basit çözümler sunuyor.

Sony Xperia X, Xperia Z5 ile kıyaslandığında neredeyse aynı tasarım özelliğine sahip. Kasa sistemini Z5 ile ayırt etmek oldukça zor. Farkı, arka kısmında cam yerine metal görünüme yer verilmesi. 5 inç büyüklüğündeki Xperia X, 1920×1080 piksel çözünürlüğüne ulaşıyor. 700 cd/m²’lik parlaklık değeri ise renklerin canlı ve net görünmesini sağlıyor. Xperia X’in bir özelliği tıpkı Z5 gibi parmak izi sensoruna sahip olması.

Xperia X, 23 MP’lik bir arka kameraya sahip. Bu kamera bir önceki modellerle nazaran ciddi anlamda gözden geçirildi. Sahip olduğu özel fokuz özelliği ona ciddi bir güç kattığını söylemeliyiz. 13 MP’lik ön kamera ise 22 mm’lik geniş açı lensi ile fark yaratıyor.

32 GByte’lık kapasite MicroSD kart yuvası sayesinde arttırılabiliyor. 3 GByte’lık bellek ve Qualcomm Snapdragon 650 işlemcisi ürüne ciddi bir performans sunuyor. Yine de 156 gr ağırlığında olan Xperia X’in daha çok orta sınıfa hitap ettiğini söylemeliyiz.

Microsoft HoloLens için yeni video geldi!