İnternet ve PlayStation Cafe ne zaman açılacak?

PlayStation Cafe

İnternet ve PlayStation Cafe için sevindiren haber geldi. Çok yakında oyun salonları koronavirüs tedbirleri kapsamında açılacak.

Tüm dünyada başlayan koronavirüs salgını ülkemizde alınan tedbirler sayesinde hafif atlatıldı diyebiliriz. Hala etkileri devam eden ve uzun bir dönem bizlerle olacak koronavirüs, normal hayatı fazlasıyla etkilemişti. Alınan tedbirler sonrası yeni normalleşme sürecine geçen Türkiye’de bazı işletmeler açılmıştı. Peki, İnternet ve PlayStation Cafe ne zaman açılacak? İşte bu sorunun cevabı da bugün geldi.

Yapılan açıklamalara göre; “oyun salonları” 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren tekrardan hizmet verecek. Diğer sektörlerde olduğu gibi bu sektörlerde de yine tedbirler üst seviyelerde olacak. Bu tedbirler arasında çalışanların ve gelen her müşterinin ateşinin ölçülmesi, virüs belirtisi olanların iş yerine alınmaması ve müşterinin kullandığı her ekipmanın yüzde 70 oranlı alkol ile temizlenmesi yer alıyor.

PlayStation Cafe

Ayrıca oyun salonlarında maske takılması da zorunlu olacak. Size tavsiyemiz internet ve PlayStation cafelere gideceğiniz zaman tedbiri elden bırakmamanız yönünde olacak. Eğer arkadaşlarınız ile PES, FIFA ve NBA gibi rekabetçi oyunlar oynamaya gidecekseniz de sosyal mesafeyi koruyarak oturmanızı tavsiye ediyoruz. Zaten sosyal mesafe gereği oyuncular arasında en az 1 metre mesafenin de olması gerektiği genelgede yer alıyor.

Türkiye genelinde havaalanlarında koronavirüs test merkezleri açılıyor

Oyun salonları belirtilenlere göre ansızın denetlemeye tabii tutulacak. Eğer işletme koronavirüs tedbiri almamışsa cezai yaptırımlar da uygulanacak. Bu yaptırımların cafe kapatmak gibi çok daha ağır olabileceği de söyleniyor.