Kafe ve restoran denetimi yarın başlıyor: İşletmeler ceza alabilir

Kafe ve restoran denetimi

Kafe ve restoran denetimi yarın polis denetiminde başlayacak. Bu denetimlerin Türkiye’nin 81 ilinde yapılması bekleniyor. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

İçişleri Bakanlığı son zamanlarda kafe ve restoran denetimi hakkında birçok açıklama yaptı. Bunlardan birisi de kontrollü normalleşme dönemi ile ilgiliydi. Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgede herşey detaylı olarak anlatıldı. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olmak üzere bazı risk gruplarının belirlendiği ifade edildi.

Kısacası ilk olarak eski mevzuatın üzerinden geçildi. Hemen ardından özellikle yüksek ve çok yüksek riskli alanlarda denetimlerin daha da sıkı hale getirileceği söylendi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre dinamik denetim modeli başlatılıyor.

Salgının daha fazla yayılması engellenmek isteniyor

Yapılan her açıklamada mutlaka temizlik, maske ve mesafe gibi prensiplere uyulması gerektiği ifade ediliyor. Kontrollü normalleşme dönemi için vaka artışlarının yaşanmaması gerektiği söyleniyor. Türkiye’de normalleşme denilince genellikle tüm tedbirlerin rafa kaldırılması anlaşılıyor.

Kafe ve restoran denetimi

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada denetimlerin sıkı tutularak yeniden vaka artışının engellenmek istendiği söylendi. Buna göre 6 Mart cumartesi günü restauran ve kafeler denetlenirken 7 Mart pazar günü otel ve konaklama tesisleri yoklanacak. 8 Mart pazartesi günü ise şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan toplu ulaşım araçları denetlenecek.

Türkiye’nin koronavirüs risk haritası açıklandı

9 Mart salı günü için berber ve kuaförler denetlenirken 10 Mart çarşamba günü düğün ve nikah salonları kontrol edilecek. Böylece vaka artışlarının azaltılması amaçlanıyor Peki sizce bu tür kontroller etkili oluyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.