Zuckerberg Facebook ile ne yapacağını bilmiyor!

Messenger, dokuz yıl aradan sonra Facebook mobil uygulamasına geri dönüyor

Sosyal medya denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Facebook ciddi anlamda zor günler geçiriyor. Zuckerberg, Facebook’un eski gücünü kazanması için binbir yol denedi. Fakat bunlardan hiç biri işe yaramadı. İşte detaylar.

Zuckerberg Facebook ile ne yapacağını bilmiyor! Sosyal medya denildiğinde akla gelen ilk simgelerden birisi de şüphesiz Facebook olacaktır. Facebook kimilerine göre bir efsane olsa da artık eski popülaritesinde olmadığı aşikar. Özellikle 50 yaş üstü kitlenin Facebook’u işgal etmesi bu mecrayı farklı bir kimliğe bürüdü.

Meta, bu uygulamasının fişini çekti!

Ayrıca Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya kanallarının revaçta olması Facebook’un hitap ettiği kitlenin genişliğini daralttı.

Elbette Facebook denildiğinde akla gelen tek şey mavi icon içerisindeki F harfi değil. Instagram ve WhatsApp gibi popüler uygulamalar da Facebook çatısı altında bulunuyor.

Facebook, 1 Aralık'ta siyasi ve dini görüşleri profillerden kaldıracak

Zuckerberg Facebook ile ne yapacağını bilmiyor!

Zuckerberg Instagram ve WhatsApp’ın da popülaritesini kaybetmesinden korktuğu için yeni projeler kovalıyor. Fakat bu projelerin nihayete ermişliği de yok. Şöyle ki Facebook şimdiye kadar pek çok sektöre yatırım yaptı. Lakin ortaya somut birşey çıkmadı.

Mobil oyun pazarından tutun da sanal gerçeklik pazarına kadar pek çok alanda Facebook yatırımlarını görmek mümkün. Fakat bu yatırımlardan hiçbiri Facebook’u kar ettirecek seviyeye ulaşmadı.

Facebook, 1 Aralık'ta siyasi ve dini görüşleri profillerden kaldıracak

Zaten Zuckerberg de şu aralar ne yapacağını şaşırmış durumda. Tam olarak karar vermekte zorlanıyor. Öte yanda insanların Facebook ismine karşı olan tutu mu da belli. Kimse bu markaya güvenmiyor.

Şu sıralar Facebook’un tek korkusu Instagram ve WhatsApp’ın da popülaritesini kaybetmesi.

Motorola Moto G13 sertifika alırken görüldü