Facebook TV şovları yakında başlıyor!

facebook 1

Facebook’un geçtiğimiz ay sinyallerini verdiği Facebook TV şovları önümüzdeki ay başlayabilir. İşte konu ile ilgili detaylar.

Sosyal medya denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Facebook, kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek adına çeşitli projeler denemeye devam ediyor. Son olarak Facebook’un aynı Netflix, HBO ve Showtime gibi orijinal TV şovları çekeceğini ve bunları da kullanıcıları ile paylaşacağını işitmiştik. Dahası Facebook’un bu projesini Temmuz ayı içerisinde hayata geçirmeyi planladığını fakat hazırlık sürecinin beklenenden daha da uzun sürdüğü öğrenmiştik.

Son gelen haberlere göre, Facebook TV şovları projesini Ağustos ayı itibari ile hayata geçirmeyi planlıyormuş. Sosyal medya devinin, kullanıcıları için nasıl bir içerik hazırladığına dair kimsenin bir fikri yok. Bir sabah Facebook’u açtığınızda bu TV şovları için hazırlanmış özel bir sekme ile karşılaşabilirsiniz. Zira Facebook’un yaptığı bir yeniliği şu gün uygulamaya koyuyoruz diye duyurmak gibi bir huyu da yok.

Elbette sosyal medya devi tarafından sağlanan bu içerikler, bir Netflix ya da HBO dizisi kadar kaliteli ya da sürükleyici olmayabilir. Zaten burada Facebook’un temel amacı Google’ın YouTube’una rakip çıkartabilmek. İlk olarak kendi orjinal video serileriyle fitili ateşleyecek olan sosyal medya devi, içeriklerin zenginleşmesi için ilerleyen zamanlarda kullanıcılarından da yardım alacaktır.

Bu servisin ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağı henüz netleşmiş değil. Fakat ücretli olsa dahi ilk zamanlarda tanınması açısından muhtemelen ücretsiz olarak kullanıma sunulacaktır. Bakalım ne derece başarılı olabilecek? Bekleyip göreceğiz