Facebook yeni güvenlik tedbirleri alıyor

facebook

Sosyal medya denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Facebook, son bir kaç haftada önemli bir düşüş yaşamıştı. Facebook’tan çalınan verilerin Cambridge Analytica tarafından kullanılması ve bu veriler ile 2016’daki ABD seçimlerine müdahale edildiği iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Kısa süre sonra doğruluğu ispatlanan bu durum sonrası 87 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin Cambridge Analytica tarafından kullanıldığı açıklanmıştı.

Facebook geç de olsa yeni tedbirler alıyor

Belki de sosyal medya tarihinin en büyük skandalı olarak lanse edebileceğimiz bu olay sonrası, Mark Zuckerberg bir dizi yeni açıklamada bulundu. Facebook’un CEO’su kullanıcı verilerini korumak adına yeni tedbirler alınacağını belirtti. Bu tedbirler sayesinde, 3. parti uygulamaların kullanıcı verilerine erişimi tamamen sınırlanmış olacak.

Bilindiği üzere şu anda sosyla medya platformları üzerindeki pek çok uygulama kişisel verilere erişim için izin istiyor. Bu uygulamaların geneli kullanıcıların e-posta adresi ve haber kaynağına erişim izni istiyor. Bazıları ise işi biraz daha abartarak, fotoğraflara, beğenilere hatta kişisel bilgilere kadar erişim izni isteyebiliyor. İşte Facebook’un getireceği yeni düzenleme ile bu erişim izinleri de belli bir standarda bağlanacak. Yani artık 3. parti uygulamaların, kullanıcıların özel bilgilerine erişimi söz konusu olmayacak.

Elbette geç gelen bu tedbirin, kullanıcılar üzerinde ne derece etkili olacağı merak konusu. Keza kaybolan güven duygusunu tekrardan aynı seviyelere çıkarmak oldukça zor diyebiliriz.

Huawei Honor 10 tanıtım tarihi belli oldu