Her 4 kişiden 1’i Facebook uygulamasını siliyor

facebook

#İŞBİRLİĞİ

Sosyal medya denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Facebook, kan kaybetmeye devam ediyor. Özellikle genç nesil sosyal medya devinden hızla uzaklaşmaya devam ediyor.

Cambridge Analytica skandalı ile patlak veren süreç sosyal medya devini zor durumda bırakmıştı. Aslına bakılırsa bu skandal ortaya çıkmadan önce de Facebook’a olan ilgi ve güven oldukça azalmış durumdaydı. Nitekim tüm bu olumsuzlukların üzerine bir de böylesine büyük bir skandal patlak verince, sosyal medya devi için sonun başlangıcı start almış oldu.

4 kişiden 1’i Facebook’u siliyor!

Son dönemde sosyal medya uygulamalarına karşı kullanıcılar hayli güvensiz diyebiliriz. Bu durumun temel nedeni Instagram ve WhatsApp gibi popüler uygulamaların Facebook’a ait olması.

Kullanıcılar son dönemde yaşanan olaylardan ötürü Zuckerberg’in emrindeki kanallara karşı biraz daha mesafeliler. Fakat en büyük düşüşün sosyal medya devinde yaşandığı söylemek yanlış olmayacaktır. Keza konu hakkında yapılan son araştırmalar da bu durumu net bir şekilde gözler önüne sermiş durumda. Sosyal medya kullanım oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Amerika’da yapılan araştırmaya göre, son dönemde her 4 kişiden 1’i telefonundaki Facebook uygulamasını kaldırmış durumda. Bu oran özellikle gençler arasında çok daha yüksek.

5000 katılımcı ile yapılan araştırmada ortaya çıkan bir diğer ilginç sonuç ise, kullanıcıların eskisi kadar sosyal medya uygulamalarına bakmıyor oluşu. Araştırmaya katılanların yüzde 42’lik bölümü uzun süredir, eskisi kadar sık bir şekilde sosyal medya uygularını kontrol etmediklerini ifade ettiler.

Görünen o ki bir sosyal medya devi daha yavaş yavaş yolun sonuna geliyor.

YouTube için önemli güncelleme