Facebook, herkesi takip ediyormuş!

facebook 2

Malum, şu aralar tüm dünya Facebook skandalıyla çalkalanıyor. Hiç şüphesiz, sosyal medya denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Facebook’un 80 milyon kişinin kişisel bilgilerini başka şirketlerle paylaşması gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Fakat bu sadece sosyal medya tarafındaki fitili ateşleyen ufak bir kıvılcım oldu. Keza Zuckerberg ve ekibi şu aralar çok daha fazlasıyla suçlanıyor.

Facebook hesabı olmayanlar da takip ediliyor

Kısa süre önce skandalın patlak vermesiyle birlikte, sosyal medya hesabı olmayanlar bu açıdan kendilerini şanslı hissetmişti. Keza Zuckerberg ve ekibinin şirkete bağlı çeşitli sosyal medya kanalları üzerinden, kullanıcılarını takip ettiği iddia ediliyordu.

Fakat geçtiğimiz gün bu iddialar bambaşka bir boyuta taşındı. Zira Facebook’un sadece kullanıcılarını değil, hesabı olmayan kişileri de takip ettiği iddiası ortaya atıldı.

Oysa, geçtiğimiz günlerde mahkemede ifade veren Zuckerberg, kendilerinin kişisel verilere saygı duyduğunu ve kullanıcısı olsun ya da olmasın kimseyi takip etmediklerini belirtmişti.

Şimdi ise Zuckerberg ve ekibinin sosyal medya kullanıcısı olmasa dahi, internette gezinen herkesi takip edebildiği iddiaları gündeme geliyor.

Eğer bu iddialar doğruysa, Zuckerberg’in interneti şirketinin arka bahçesi haline getirdiğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Zuckerberg’in ifade verdiği davaya, Google, Amazon, Twitter ve Apple gibi dünyaca ünlü bilişim şirketlerinden bazı üst düzey yöneticilerin de şahit olarak katılacağı belirtiliyor. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.

Instagram uygulama marketinden kaldırıldı