Google Duo ve Meet’i birleştirmek istiyor

Hindistan Zoom

Google Duo ve Meet’i birleştirerek Zoom ile rekabet etmek istiyor.

Pandemi ile birlikte online toplantı uygulamalarına olan talep hayli arttı. Malum koronavirüs salgını yüzünden pek çok şirket evden çalışma kararı almıştı. Bazı kurumlar normale dönmeye başlasa da hala pek çok şirket evden çalışma stratejisini sürdürüyor.

Bu dönemde evden çalışma sisteminin en önemli parçalarından birisi de online toplantı uygulamaları oldu. Pek çok kişinin eş zamanlı olarak katılarak görüşlerini paylaşabildiği bu uygulamalar pandemi sürecinde değerine değer kattı. Özellikle de Zoom bu alanda rakiplerinin önüne geçmeyi başardı.

Google Duo ve Meet ile Zoom’a rakip olacak

Zoom’un popülerliğini arttırmasıyla birlikte bazı söylentiler de ortaya çıkmıştı. Zoom’un kullanıcı verilerini izinsiz olarak kaydettiği, bilgilerini 3. şahıslarla paylaştığı yönünde iddialar gündemi sarstı. Lakin bu iddialar tam anlamıyla doğrulanamadı.

Zoom’un popülerliğinin daha da artması, yazılım tarafındaki devlerin dikkatini çekti. Microsoft Teams ile Zoom’a rakip olmaya kalkarken Google’dan farklı bir hamle geldi.

Sızdırılan son bilgilere göre Google iki farklı uygulamasını tek bir çatı altında toplayarak Zoom’a rakip olmayı planlıyor. Bu uygulamalar sizlerin de tahmin edebileceği üzere Duo ve Meet.

Google Duo ve Meet uygulamalarını birleştirerek daha kullanışlı ve aktif bir ürün ortaya koymak istiyor. Zoom’a göre çok daha fonksiyonel olması planlanan yeni uygulamanın ne zaman resmiyet kazanacağı ise şimdilik belli değil.

Apple Music’den üniversite öğrencilerine kıyak