Bungie’nin Marathon Oyunu da Sallantıda

Marathon

Bu hafta yeni Destiny oyununu iptal etmek zorunda kalan Bungie’de sıkıntılar bitmiyor. Stüdyonun merakla beklenen yeni oyunu Marathon da sallantıda.

Bu hafta oyun dünyasında en çok konuşulan haberlerden biri Bungie’deki işten çıkarmalar oldu. Halo serisinin yakaladığı başarı sayesinde bir dönem oyun dünyasının en başarılı stüdyolarından olan Bungie, bu hafta ise işten çıkarma haberleriyle gündeme geldi. 220 çalışanını işten çıkaran, 150 çalışanını ise Sony bünyesinde başka stüdyolara gönderen Bungie, bu süreçte büyük kan kaybetti. Bu küçülmenin bir sonucu olarak da bir süredir üzerinde çalışılan yeni Destiny oyunu süresiz olarak rafa kaldırıldı.

O dönemde gelen haberlerde, stüdyonun kısa süre önce duyurulan yeni oyunu Marathon’a odaklanacağı söyleniyordu. Ancak görünen o ki Marathon cephesinde de işler planlandığı gibi gitmiyor.

Marathon 3

Bungie daha önce bu oyun için resmi bir çıkış tarihi açıklamamıştı. Ancak oyun dünyasındaki beklenti de, stüdyo içindeki planlamalar da bu oyunun 2024’te çıkacağı yönündeydi. Ancak oyun daha sonra 2025’e ertelendi. Şimdiyse stüdyo içinde bu oyunun 2025’e yetişip yetişmeyeceği konuşuluyor. Bloomberg’den Jason Schreier, bu hafta katıldığı bir podcast’te Bungie’nin yeni oyununa dair önemli açıklamalarda bulundu. Stüdyo içinden aldığı duyumları paylaşan Jason Schreier, oyunun 2025’e ertelenmesinin boşuna olmadığını, duyduğu kadarıyla prodüksiyonun epey sorunlu geçtiğini söyledi.

Schreier’ın bu açıklamaları, Marathon’un da Bungie’nin umduğu başarı hikayesine dönüşmeyebileceğini gösteriyor. Stüdyodaki çalışan sayısının kayda değer ölçüde azalmış olması, halihazırda sorunlu geçen yapım sürecini daha da zorlaştıracaktır. Bu yüzden oyunun 2025’te çıkıp çıkmayacağı da artık belirsiz hale gelmiş durumda.

Xiaomi 15 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor