Yahoo 2.000 Çalışanını İşten Çıkaracak

Yahoo 2.000 Çalışanını İşten Çıkaracak

Farklı ülkelere dağılmış yazılım ekiplerini birleştirme kararı alan internet devi Yahoo, Hindistan’daki 2250 çalışanından 2000’ini işten çıkarma kararı aldı.

Uluslararası ekiplerinde küçülmeye gitmeye hazırlanan Amerikalı internet devi Yahoo, bu küçülmeye Hindistan’dan başladı. Özellikle yazılım ekiplerinde küçülmeye giden firma, Hindistan’daki çalışanlarının büyük bölümünün işine son vermeye karar verdi. Next Big What tarafından ortaya çıkarılan habere göre Yahoo Software Development Center, Hindistan’daki 2250 çalışanının 2000’ini işten çıkaracak.

Yahoo_DG

Yahoo‘nun Hindistan’daki bu işten çıkarma kararını almasında yazılım ekiplerini bir araya toplama hedefinin etkili olduğu ve son dönemde sıkça tartışılan Microsoft’un işten çıkarma kararının aksine maliyetleri düşürmeyle alakalı olmadığı söyleniyor. Bu karar doğrultusunda işine son verilen 2000 çalışanın da yazılım ekiplerinde yer aldığı ve geriye kalan 250 çalışanın büyük çoğunluğunun mühendis olduğu söyleniyor. Yahoo‘nun yakın zamanda Hindistan menşeli Bookpad firmasını satın aldığı ve Hindistan’ın teknoloji dünyasında yükselişini arttırdığı göz önüne alındığında, internet devinin bu kararı şaşkınlık yarattı.

Windows 10 ve DirectX 12 Xbox One’a Yardım Edecek