Okullar ne zaman kapanacak? Yoklama alınacak mı?

Yeni eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacakMilli Eğitim Bakanlığı 2021 Eğitim – Öğretim Yılı için kesin takvimi açıkladı. Peki okullar ne zaman kapanacak? Yoklama alınacak mı? İşte tüm bu soruların yanıtı.

Milli Eğitim Bakanlığı merakla beklenen takvimi açıkladı. MEB tarafından yapılan açıklamada okulların ne zaman kapanacağı, karnelerin ne zaman dağıtılacağı netleştirildi. MEB ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi.

Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir.

7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır.

Okullarımızdaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu”ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Okullar ne zaman kapanacak? Yoklama alınacak mı?

Peki bu açıklamalar ne anlama geliyor. Hemen açıklayalım. Öncelikli olarak okullar 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Fakat bu süreç tamamen öğrenci tercihine bırakılmış durumda. Yani yoklama alınmayacak. Öğrenciler dilerlerse derslere katılabilecekler.

Ayrıca karneler de 18 Haziran’da dağıtılacak. Öğrencilerin 2. dönem notları ise girdikleri sınavlara göre değerlendirilecek. Eğer öğrenciler dilekçe verip sınavlara girmedilerse ilk dönemki notları geçerli olacak.

31 Mayıs vaka sayısı belli oldu