Zeka seviyeniz normalden düşük olabilir: Bilim insanları nedenini açıkladı

Zeka seviyeniz normalden düşük

Zeka seviyeniz normalden düşük olma ihtimaline sahip. Konuyla ilgili bilim insanları önemi bazı açıklamalarda bulundu. Bu son derece ilginç araştırmanın sonuçlarına hadi gelin birlikte bakalım.

Yapılan yeni çalışmalarla birlikte zeka seviyeniz normalden düşük çıkarsa şaşırmayın. Konuyla ilgili bir araştırma aslında koca bir neslin zeka bakımından biraz daha geri planda bırakıldığını gösteriyor. Bunun nedeni benzin istasyonlarında çok sık rastladığımız kurşunsuz benzin vurgusu.

Birçok kişi için kurşunlu benzin çok tuhaf gelebilir. Fakat ortaya çıkan araştırmalar 100 yıl önce bazı şirketlerin son derece zararlı olan bu maddeyi benzine koyarak zeka geriliğine neden olduğunu gösterdi. Kurşunlu benzin egzozdan çıkıp hava ile karıştı. Böylece zeka geriliği gibi bazı problemlere neden oldu.

Zeka seviyeniz normalden düşük olma ihtimaline sahip

Yapılan bilimsel çalışmalarda çok önemli bir detaya yer verildi. Buna göre 2004 yılından önce doğanlarda zeka seviyesinin normalden daha düşük olma ihtimalinin güçlü olduğu ifade edildi. Kurşunlu benzinler özellikle 2004 yılından itibaren tamamen terk edildi. Fakat bu tarihten öncekiler kurşunlu benzinle yeterince zehirlendi.

Zeka seviyeniz normalden düşük

Benzine karıştırılan bu kurşun havayı adeta mahvetti. Üstelik tüm bu zararlı materyallerin büyük bir bölümü havada, toprakta, suda ve canlı organizmalarda yer alıyor. Bu durum etkinin devam etmesine neden oluyor. Özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar ile birlikte toprakta bile yüksek oranda kurşuna rastlandı.

Dijital insanlar sanal dünyaya geliyor: Dijital beyinler her şeyi yönetecek

Bu benzin türü 1986 yılında ilk olarak yasaklandı. Fakat birçok ülkede kullanımına devam edildi. Avrupa Birliği her ne kadar şu anda benzinli araçlardan bile vazgeçip elektrikli otomobillere yönelse bile yine de dünya yüksek oranda kirlendi. Atmosfere salınan kurşunun yüzde 90 seviyesinde benzin yakılması ile ortaya çıktığı belirtildi.