Bilim insanları yapay zeka konusunda şüpheli!

Bilim insanlari robotlar konusunda supheli

Bilim insanları, yapay zeka ile gelen bağımsız silah sistemlerinin çok tehlikeli olduğunu vurguladı.

Aralarında ünlü İngiliz astrofizikçi Prof. Dr. Stephen Hawking‘de bulunduğu bin’e yakın bilim insanının ortak hazırladığı mektup Arjantin’in başkenti Buenos Aires’teki Uluslararası Yapay Zeka Konferansı’nda dile getirildi.

Bilim insanlari robotlar konusunda supheli!

 

Mektubun içeriğinde yapay zekayla hareket eden robot ve silahların, insanlara danışmadan direkt olarak etkileşime geçeçeği belirtildi. Konuşmada büyük devletlerin bağımsız silahları geliştirmeye başlamasının kötü sonuçları olabileceği vurgulandı.

Bağımsız hareket eden silahların ”üçüncü devrim” olarak belirtildiği mektupta, ‘Nükleer, kimyasal ve biyolojik silahlar gibi büyük meblağlar istemediği düşük maliyetlerle yapılacağı bu nedenle karaborsaya ve terör örgütlerinin eline çok kolay bir şekilde geçebileceği belirtildi. Yani bağımsız hareket eden silahların suikast, soykırım gibi tüm kirli işlerdede kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

Mektupda imzaları bulunan diğer ünlü bilim insanlarının içinde Apple‘ın kurucularından Steve Wozniak, SpaceX şirketinin Üst yöneticisi Elon Musk, DeepMind şirketinin kurucusu Demis Hassabis, filozof Noam Chomsky ve Google yöneticilerinden Peter Norvig’de bulunuyor. Mektuba, Yaşamın Geleceği Enstitüsü’nün (Future of Life Institute – FLI) internet adresinden ulaşabilirsiniz…

Instagram tasarımını yeniliyor!