Z Kuşağı ‘çifte hayat’ yaşıyor

Z Kuşağı 'çifte hayat' yaşıyor

Z kuşağı ile ilgili ilginç bir çalışma geldi. İşte tüm detaylar.

Yeni araştırmaya göre Z kuşağı Amerikalıların neredeyse yarısı, çevrimiçi ve çevrimdışı halleri arasında “çifte bir hayat” yaşadıklarını düşünüyor. Nesillere göre eşit olarak bölünmüş 2.000 Amerikalı katılımcının katılımıyla yapılan anket, 2000 sonrası doğan kuşağın katılımcılarının %46’sının bu ikiliği hissettiğini ortaya çıkardı. Araştırmaya göre çevrimiçi kişilikleri kendilerini gerçek dünyada nasıl sunduklarından büyük ölçüde farklıymış. Ancak bunu hisseden tek nesil onlar değil. Bu duygu, nesiller boyunca paylaşıldı; Y kuşağının %38’i, X kuşağının %18’i ve ve daha yaşlı kuşağının %8’i bunu yaşıyor. Katılımcılara ayrıca çevrimiçi kimliklerini herhangi bir aile üyesinden gizli tutup tutmadıkları da soruldu; yanıt verenlerin beşte biri böyle olduğunu itiraf etti.

Z Kuşağı 'çifte hayat' yaşıyor

Bu araştırma, OnePoll tarafından Lenovo adına “Work for Humankind” projesinin “Dijital Benliğinizle Tanışın” adlı en son versiyonu için gerçekleştirildi. Bu projede Lenovo, aynı kuşaktan iki bireyinin çevrimiçi kişiliklerini üç boyutlu avatarlar olarak hayata geçirdi.

Avatarlar sadece her bireye benzemekle kalmadı, aynı zamanda gerçek zamanlı konuşmaya yanıt vererek tonlarını, hareketlerini ve yüz ifadelerini bireysel özelliklere ve duygulara göre ayarladı. Amaç, Z Kuşağı katılımcıları, aileleri ve avatarlar arasında anlamlı konuşmalar sağlamak ve üç katılımcının her birinin çevrimiçi dünyalarına ilişkin anlayışı derinleştirmekti. Anket, Z kuşağı katılımcılarının %53’ünün kendilerini çevrimiçi ortamda ifade etmenin çevrimdışına göre daha kolay olduğunu söylemesiyle sonuçlandı.

Suno AI Çalınan Herhangi Bir Melodiyi Tamamlayacak