Çocuklar, insanlardan çok robotlara güveniyor

Çocuklar, insanlardan çok robotlara güveniyor

Çocuklar insanlardan çok robotlara güveniyormuş. İşte tüm detaylar.

Computers in Human Behavior dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir çalışma, küçük çocukların insanlar ve robotlarla etkileşim halinde olduklarında kime güveneceklerine nasıl karar verdiklerine ışık tuttu. Araştırmacılar, her iki bilgi kaynağının da güvenilir olduğu kanıtlandığında, üç ila altı yaş arası ufaklıkların robotlara insanlardan daha çok güvendiğini ortaya koydu. Araştırmanın ardındaki motivasyon, çocukların insanlardan ve robotlardan gelen çelişkili bilgilerle karşılaştıklarında kime güveneceklerine nasıl karar verdiklerini anlamaktı. Robotların ve diğer teknolojik cihazların insan hayatındaki varlığının artmasıyla birlikte, bu etkileşimlerin çocukların öğrenmesini ve gelişimini nasıl etkilediğini keşfetmek önemli.

Çocuklar, insanlardan çok robotlara güveniyor

Araştırmacılar, araştırmaları için e-posta listeleri, sosyal medya ve Children Helping Science web sitesi dahil olmak üzere çeşitli kanallar aracılığıyla 118 çocuğa ulaştı. Ön kontrollerde başarısız olan yedi çocuğun verileri hariç tutulduktan sonra 111 katılımcı son analize dahil edildi. Çalışma, Qualtrics anket platformu kullanılarak çevrimiçi olarak gerçekleştirildi ve ebeveynler süreç boyunca çocuklarına rehberlik etti.

Çalışma üç aşamadan oluşuyordu: tarih, test ve tercih. Testler sırasında robotun ufaklıklar tarafından seçilme olasılığı daha yüksekti. Testte sorulan sorulara hem insanın hem de robotun doğru cevap vermesine rağmen ufaklıklar robotları seçti. Bu, hem insan hem de robot güvenilir olsa bile gelişme çağındaki insanların robotu tercih ettiğini gösteriyor. Bu test gelecekte insan robot ilişkisine ışık tutabilir.

Suno AI Çalınan Herhangi Bir Melodiyi Tamamlayacak