Yeni Sağlık Hizmetleri Nasıl Olacak? Uzmanlar Açıkladı!

Fahrettin Koca 30 yaş altı vatandaşları uyardı

Dünya genelinde yapılan çalışmalar sonucunda, yeni sağlık hizmetleri yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Özellikle de salgın sonrasında herkes bunu merak ediyordu.

Sensörler, robotik ve simülasyonlar gibi sistemlere yapay zeka dahil olunca yeni sağlık hizmetleri geliştirmek biraz daha kolaylaştı. ABD, Fransa ve Çin’de yaşayan bazı kişilerle çeşitli anketler gerçekleştirildi. Yapay zeka ve robotik teknolojiler ile birlikte bu hastaların nasıl bir sağlık sistemi talep ettiği anlaşılmaya çalışıldı. Ortaya çıkan tablo genel olarak son derece ilham vericiydi. Burada en çok öne çıkan, birbirinden farklı kuşakların benzer düşüncelere sahip olmasıydı.

Yeni sağlık sistemleri büyük talep görebilir

Yaklaşık olarak 1000 kişilik katılımcılardan oluşan çevrimiçi anket, önemli sonuçların ortaya çıkmasını sağladı. Öncelikle Dünya çapındaki sağlık hizmetleri tüketicilerinin %87 oranında kişiselleştirilmiş sağlık hizmeti talep edeceği ortaya çıktı. Böylece yapay zeka gibi sistemlerin ileride daha fazla kullanılacağı kesinleşti.

yeni sağlık hizmetleri

Z kuşağı (%80), Y Kuşağı (%82) ve X Kuşağı (%80) genellikle kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleriyle çok fazla ilgili olan kişilerdi. Bu durum, kuşaklar arasında aslında çok fazla fark olmadığını ortaya çıkardı. Bu oranlara bakıldığında, spesifik bir sağlık hizmetleri tablosunun ortaya çıktığı görülüyor. Neredeyse bütün kuşaklar sağlık hizmetleri söz konusu olunca daha kişiselleştirilmiş bir dünyadan yana.

Z kuşağı bu tür sağlık hizmetlerinin mobil üzerinden verilmesini daha fazla destekliyor. Böylece efektif bir çalışmanın yapılabileceği kanaatindeler. X ve Y kuşağı ise bu konuda daha geri planda diyebiliriz. Onlar mobil hizmetler yerine genellikle stabil olanları tercih ediyor. Sizce yeni sağlık sistemleri nasıl olmalı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.