Suno AI Çalınan Herhangi Bir Melodiyi Tamamlayacak

Amazon yeni bir yapay zeka botu

Prompt’u yani yazıyı müziğe çeviren Suno AI’ın yeni özelliği çok konuşulacak türden. Müzisyenler için hem iyi hem de kötü olabilir. İşte detaylar…

Bu aralar Gemini veya GPT-4o gündemde, ancak Suno AI‘ın yeni yetenekleri de hayata geçmeye hazırlanıyor. Bilmeyenler için biraz Suno’dan bahsedecek olursak, yazıyı müziğe dönüştüren bir yapay zeka. Mesela şarkı sözü yazdınız diyelim. Bu şarkı sözüyle Suno AI’da rock, rap, pop veya başka bir türde parça oluşturabilirsiniz. Müzik türü, erkek ya da kadın vokal, gitar solosu, hangi enstrümanın sesinin daha baskın olması gerektiği gibi detayları da Suno’ya yazmanız gerekiyor. Böylece yapay zeka verilen ayrıntılara göre şarkı ortaya çıkartıyor.

Suno AI’ın Twitter ya da yeni adıyla X hesabında dikkat çekici yeni özelliğin duyurusu yapıldı. Suno artık herhangi bir sesten oluşan melodiyi farklı enstrümanlarla tamamlayıp şarkıya dönüştürecek. X’te yayınlanan videoda piyanist ve Suno’nun yazılım mühendislerinden olan Anessa Petteruti’nin piyanoda çaldığı kısa melodinin akordeonla nasıl tamamlandığını dinleyebilirsiniz. Yapılan açıklamaya göre bu özellik yakın zamanda kullanıma sunulacak.

suno ai

Tüm bunlarla birlikte yapay zekaya aslında AGI’ye karşı olan insanlar var. Bazı kişiler AGI çalışmalarının durdurulması konusunda protestolar bile yaptı. AGI’nin insanlık için tehdit oluşturabileceğini söylüyorlar. AGI, Artificial General Intelligence anlamına geliyor. Türkçe olarak Yapay Genel Zeka diyebiliriz. AGI insan benzeri anlayışa sahip yapay zekanın gelişiminde önemli bir kilometre taşı olarak gösteriliyor. Google, OpenAI ve diğer yapay zeka şirketlerini eleştirenlere göre firmalar yapay zekanın verdiği zararları saklıyorlar.

iOS 18’de ChatGPT Kullanılacak! Apple ve OpenAI Anlaştı