Yüz yüze eğitim başlayacak mı: Milli Eğitim Bakanı cevap verdi

Ülkemiz için Neden iyi Bir Yazılımcı Eğitimi Gerekli

Özellikle şu günlerde yüz yüze eğitim başlayacak mı sorusu daha fazla soruluyor. Birçok kişi henüz nasıl bir eğitim sisteminin olacağını bilmiyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı hatırlayacağınız üzere pandemi süreci nedeniyle online eğitime geçmişti. Tamamen internet üzerinden alınan eğitim ne yazık ki öğrenciler için pek yeterli olmadı. Durumun farkında olan Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili bir çalışma başlattı. Bu çalışma ile birlikte yüz yüze eğitime bir an önce geçilmesi kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda Eylül ayında yüz yüze eğitime kesinlikle başlanacağı ifade edildi. Böylece öğrencilerin derslerden geri kalmasını engellemek istiyorlar. Ziya Selçuk yüz yüze eğitim taraftarı olduğunu söyledi.

Yüz yüze eğitim başlayacak ancak bazı şartlarla

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa internet üzerinden eğitim bu yıl olmayacak. Böylece çok daha verimli bir yıl geçirilmesi amaçlanıyor. Ancak Ziya Selçuk Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda önemli bir detaya yer verdi.

yüz yüze eğitim başlayacak

Yüz yüze eğitim ile ilgili tedbir ve yüksek dikkat vurgusu yapıldı. Okullarda mutlaka gerekli tedbirlerin alınacağı ifade edildi. Dezenfektan ve çeşitli hijyen koşullarının sağlanması son derece önemli. Bunlar sağlanmaz ise salgın çok daha hızlı bir şekilde yayılabilir. Durumun farkında olan Milli Eğitim Bakanlığı gerekli denetleme süreçlerini yakında başlatacaktır.

Katarlı gençlere sınavsız tıp eğitimi sosyal medyada büyük tepki topladı

Çocukların özellikle sosyal mesafe konusunda dikkatli olmama ihtimalleri yüksek. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda nasıl bir önlem alacağı net değil. Peki sizce yüz yüze eğitime başlanması doğru mu? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.