Katarlı gençlere sınavsız tıp eğitimi sosyal medyada büyük tepki topladı

Türkiye'de ekonomik durum eğitimi

Katarlı gençlere sınavsız tıp eğitimi bugünün gündemine bomba gibi oturdu. Hafta sonu yapılacak YGS sınavından önce bazı öğrencilerin moralini bozduğunu söyleyebiliriz. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Sosyal medya gündemi her zaman olduğu gibi bugün de oldukça hareketli. Bazen kadına yönelik şiddet ile ilgili açılan başlıklar kimi zaman daha başka alanlara yönelebiliyor. Bugün söz konusu gündem maddesi katarlı öğrencilere tanınan yeni bir hak. Resmi gazetede yayınlanan bir habere göre katarlı öğrenciler; Türkiye’de tıp ve eczacılık eğitimi alabilecek.

Özellikle son dönemlerde Katar ve Türkiye birbirine büyük oranda yaklaşmıştı. Bunu neredeyse her alanda görmek mümkün. Katar ile Türkiye arasında askeri sağlık alanında eğitim ve işbirliği protokolü imzalanmıştı. Bunun üzerinden yeni bir gelişme yaşandı.

Katarlı gençlere sınavsız tıp eğitimi

Ortaya çıkan son detaylara göre Katarlı öğrenciler eczacılık, diş hekimliği, Tıp ve hemşirelik gibi bölümlere sınava girmeden kayıt yaptırabilecek. Böylece YKS sınavına girip bu bölümleri kazanmış sayılacaklar. Yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya çalkalandı.

Katarlı gençlere sınavsız tıp

Birçok öğrenci katarlı öğrencilere tanınan bu ayrımcılığın büyük bir sorun olduğunu düşünüyor. Paylaşımlara bakıldığında ülkedeki gençlerin psikolojisinin vaktini ve enerjisinin boşa gittiği ile ilgili ifadeler yer alıyordu. Kimileriyse bunun sadece askeri personelleri ilgilendirdiği için büyük bir problem olmadığını söylüyordu.

Sedat Peker için sosyal medyaya erişim yasağı geldi!

Büyük bir çoğunluk karara tepki gösterirken komik paylaşımların olduğunu da görüyoruz. Bazıları “katarlı olmak için ne yapmalıyım” Google arama sonuçlarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Peki siz alınan bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.