YouTube yıllardır aynı olan hedefinden vazgeçti

YouTube yıllardır aynı olan hedefinden vazgeçti

YouTube, orijinal yapımlardan daha da uzaklaşıyor. İşletme şefi Robert Kyncl, YouTube’un Originals programını küçülttüğünü açıkladı. İşte detaylar.

Şu andan itibaren birim, yalnızca Black Voices ve YouTube Kids Funds kapsamındaki projeleri finanse edecek. Şirket, devam eden gösteriler için taahhütlere uygun davranacak, ancak başka yeni yapımlar beklememelisiniz. Şirket, bir strateji kombinasyonu ve önemli bir ayrılma nedeniyle bu kararı aldıklarını duyurdu. YouTube; Shorts, Black Voices Fund ve Live Shopping’e fon sağlayarak içerik oluşturucular üzerinde “daha büyük bir etkiye” sahip olabileceğine inanıyordu. Aynı zamanda, Originals küresel lideri Susanne Daniels, 1 Mart’ta YouTube’dan ayrılıyor. Başka bir deyişle, şimdi programı yeniden düşünmek için büyük bir fırsat ortaya çıktı.

YouTube yıllardır aynı olan hedefinden vazgeçti

Değişiklik çok şaşırtıcı değil. YouTube’un başlangıçta Amazon Prime Video ve Netflix gibi ücretli akış hizmetleriyle Cobra Kai gibi şovlarla rekabet etme hırsları vardı. Biraz başarılı olsa da, önemli bir tehdit oluşturmadı ve sonunda Originals’ı ücretsiz hale getirdi. Yeni strateji, YouTube’a daha fazla içerik oluşturucuya fon sağlarken TikTok, Instagram ve diğer kısa biçimli video rakipleriyle daha iyi rekabet etme şansı veriyor. Her platform gibi YouTube da tabiki yeniliklere ayak uydurmak durumunda. Bu kapsamda bünyesinde bazı değişikliklere gitmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Nitekim yıllardır süregelen aynı hedefle üretilen içeriklerle ilgili değişiklikler de platformun kendini değiştirmeye başladığının en net göstergesi.

Bazı Xiaomi cihazlarda büyük problemler yaşanıyor: Kullanıcıların canı sıkkın