Netflix Microsoft ile iş ortaklığı yapıyor

Netflix Microsoft ile iş ortaklığı yapıyor

Netflix, yaklaşmakta olan reklam destekli katmanı için bir ortak buldu. Çarşamba günü şirket, çaba üzerinde Microsoft ile çalışmayı planladığını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Microsoft tarafından yayınlanan bir blog gönderisinde teknoloji devi, Netflix şirketine teknolojik ve satış uzmanlığı sağlayacağını söyledi. Geçen ay gibi yakın bir tarihte The Wall Street Journal, Google ve Comcast’in Netflix’in reklam destekli bir katman oluşturmasına yardımcı olmak için önde gelen adaylar arasında olduğunu öne sürdü. Çarşamba günü yayın akışı devi, teknoloji devinin müşterilerini desteklemek için “kanıtlanmış yeteneği” için Microsoft’u seçtiğini söyledi. Netflix Operasyon Direktörü Greg Peters, “Microsoft, hem teknoloji hem de satış tarafında zaman içinde yenilik yapma esnekliğinin yanı sıra üyelerimiz için güçlü gizlilik korumaları sundu” dedi. Microsoft’un rakip bir akış hizmeti işletmediği gerçeğinden bahsedilmiyor.

Netflix Microsoft ile iş ortaklığı yapıyor

Yayın akışı devi eş CEO’su Reed Hasting, şirketin geçtiğimiz Nisan ayında daha ucuz planları araştırdığını ilk kez açıkladı. Kabul, yayın akışı devinin 2022’nin ilk çeyreğinde 200.000 abone kaybettiğini açıklamasının ardından geldi. O sırada Hastings, şirketin planlarının ayrıntılarını “önümüzdeki bir veya iki yıl içinde” tamamlamayı planladığını söyledi. Netflix Salı günü ikinci çeyrek kazançlarını açıklayacak. CNBC’ye göre, şirket geçtiğimiz günlerde Wall Street’i son üç ayda iki milyona kadar abone kaybetmiş olabileceği konusunda uyardı. Yayın akışı devi son dönemlerde abonelerini artırmaya çalışıyor.

Dolar Euro arasındaki makas kapandı! Peki şimdi ne olacak?