YouTube Shorts yeni özelliğini duyurdu

YouTube Shorts yeni özelliğini duyurdu

YouTube’un TikTok içerik oluşturucularını YouTube Shorts platformuna çekmek için yaptığı son hamle geldi. İşte tüm detaylar.

Akış devi bugün kısa vadeli video içerik oluşturucuların yakında YouTube Shorts videolarında bir dakikaya kadar telif hakkıyla korunan müziğe izin verileceğini duyurdu. Değişiklik, herhangi bir lisanslı şarkı için önceki 15 saniye sınırına göre önemli bir artış. YouTube Shorts, kısa biçimli içerik oluşturucularının “çoğu parça için” 30 ila 60 saniyelik lisanslı müzik kullanabileceklerini söylüyor. Ancak, bazı şarkılar önceki 15 saniyelik sınırda kalacak ve lisans anlaşmaları hangi parçaların hangi pencerede yer alacağını belirleyecek. İçerik oluşturucular, YouTube uygulamasının ses seçicisinde her şarkının ne kadar süreye izin verdiğini hızlı bir şekilde görebilir. Yeni şarkı uzunluğu seçenekleri bugün kullanıma sunuluyor ve iOS ve Android’de “önümüzdeki birkaç hafta boyunca” devam edecek.

YouTube Shorts yeni özelliğini duyurdu

Kullanıcı tarafından oluşturulan videolar son on yılda patladığından, telifli müzikler tüm platformlardaki yayıncılar için bir baş ağrısı haline geldi. Örneğin daha önce içerik oluşturucular, videolarının yoldan geçen bir arabanın müzik setinden yanlışlıkla birkaç saniyelik telif hakkıyla korunan ses içerdiği için işaretlendiğine dahi şahit oldu. Hatta bazı polis memurları, seyircilerin yasal olarak kaydedilmiş videolarını paylaşmasını önlemek için Taylor Swift şarkılarını patlatarak DMCA’yı kendi avantajlarına kullandılar. Bu sebeple daha fazla müziğe erişim içerik oluşturucuları için oldukça yararlı olacak desek yanlış olmayacaktır.

WhatsApp artık birden fazla telefonda kullanılabilecek