Oppo A1 Pro resmen tanıtıldı

Oppo A1 Pro

Oppo, yeni orta segment akıllı telefonu Oppo A1 Pro’yu bugün Çin’de düzenlediği özel bir etkinlikle resmen tanıttı.

Hatırlarsanız Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, bu hafta başında bir açıklama yaparak, yeni orta segment akıllı telefonu Oppo A1 Pro’yu 16 Kasım’da resmen tanıtacağını duyurmuştu. Oppo tarafından açıklanan bu tarih geldi çattı ve A1 Pro bugün Çin’de düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı. Böylece telefonun özellikleri ve merak edilen diğer detaylar netlik kazanmış oldu.

Oppo’nun yeni orta segment akıllı telefonu, yüksek yenileme hızına sahip ekranı ve incecik bir çerçeveye sahip ön panel tasarımıyla orta segmentteki rakiplerinden sıyrılmayı hedefliyor.

oppo a1 pro 3

Oppo A1 Pro, 6.7 inçlik bir OLED ekrana sahip. FHD+ çözünürlüğündeki bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz. Telefon, Qualcomm’un Spandragon 695 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara iki seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB.

Kamera tarafına geldiğimizda arka tarafta karşımıza 108 megapiksellik bir ana lens çıkıyor ki bu lens telefonun en dikkat çekici özelliklerinden biri. İkili arka kamerada ona 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

4800 mAh’lık bir bataryadan güç alan telefonun şarj hızı 67W. Telefon Android 13 tabanlı ColorOS 13 işletim sistemini kullanıyor.

Siyah, mavi ve altın renk seçenekleriyle satışa sunulacak olan Oppo A1 Pro’nun fiyatı 255 dolardan başlıyor. Bu fiyat telefonun 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonuna ait. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip versiyonun fiyatı ise 325 dolar. Telefon 25 Kasım’da raflardaki yerini alacak ama ilk aşamada sadece Çin’de satışa çıkacak. Telefonun diğer pazarlara ne zaman geleceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

WhatsApp artık birden fazla telefonda kullanılabilecek