YouTube, podcast işini ciddiye almaya başladı!

YouTube TV ücretsiz

YouTube platformunda podcast girişimlerine ciddi anlamda emek harcamaya başladı. Şirketin podcast’lere olan ilgisi  sayesinde içerik oluşturuculara yepyeni fırsatlar doğacak. İşte tüm detaylar.

Youtube içerik oluşturuculara video yapmak için ödeme yapmanın ötesinde şeyler de sunabilir. 9to5Google, platformun bir podcast Keşfet sayfası başlattığını belirten bir rapor yayınladı. Bu özelliğe şu anda yalnızca bazı kişiler masaüstü veya mobil cihazlardan erişebiliyor. Özelliğe erişebilenler popüler kanalları, bölümleri ve oynatma listelerinin yanı sıra kategorileri ve önerilen şovları görebilecek. Normalde dinlemeye yönelik seçenekleri gören bir YouTube Premium aboneleri dahi podcast sekmesine özel sunulan tüm özelliklere erişim sağlayamıyor. Bu nedenle şirketin tam olarak ne planladığı belli değil.

YouTube, podcast işini ciddiye almaya başladı!

Şirketten konu ile ilgili yorum istendi. Görünüşe göre podcast keşfet sayfası, Temmuz ayının sonlarına doğru yayına girmiş, ancak şimdi daha yaygın olarak kullanılabilir hale geliyor. Google Podcast’lere ne olacağı henüz belli değil. YouTube’un uzun vadeli planları belli olmasa da, şirket kendisini Apple Podcast’ler ve Spotify gibi büyük podcast istemcilerine bir alternatif olarak konumlandıracak gibi duruyor. Eğer öyleyse bu şaşırtıcı bir hamle olmaz. Şirket, özellikle video sürümleri olan çok sayıda podcast’e ev sahipliği yapıyor. Keşfet sayfası, bu yapımlara daha fazla dikkat çekebilir ve bu kapsamda daha fazla podcast yayıncısını çalışmalarını YouTube’da yayınlamaya teşvik edebilir.

WhatsApp silinen mesajlar için önemli bir güncelleme yapacak