YouTube Music tarafında işler karışıyor

YouTube Music tarafında işler karışıyor

YouTube Music İçeriği Operasyonlarında çalışan bir grup işçi sendikalaşma yönünde eylemlere başladı. İşte tüm detaylar.

58 kişilik grubun büyük çoğunluğunun sendika kartlarını imzalamasının ardından sendikanın tanınması ve pazarlık gücü için Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na başvuruldu. Alphabet Workers Union-Communications Workers of America (AWU-CWA) yaptığı açıklamada, “YouTube Music İçeriği Operasyonları ekibinin bir parçası olarak çalışanlar, YouTube’un dünya çapındaki 2,1 milyar aylık aktif kullanıcısı için müzik içeriğinin erişilebilir olmasını ve onaylanmasını sağlıyor” dedi.

YouTube Music tarafında işler karışıyor

Austin Texas’ta yerleşik olan işçiler zaten AWU-CWA aidatları ödüyordu ve şimdi pazarlık hakları arıyorlar. AWU-CWA, bu hakların Alphabet’i sendikayı işçilerin pazarlık birimi olarak tanımaya zorlayacağını söylüyor. NLRB, 14 Kasım’da bir duruşma planladı. Ocak 2021’de kurulan sendika, şu anda tam zamanlı çalışanların yanı sıra geçici, satıcı ve sözleşmeli işçiler de dahil olmak üzere yaklaşık 1.200 Alphabet çalışanını üye olarak sayıyor.

Sendika, Google’ın ücret ve çalışma koşullarını tartışmaya çalışan iki işçiyi işten çıkardığını söyledi. Google yazılım mühendisi ve AWU-CWA yönetim kurulu başkanı Parul Koul, “YouTube Music İçerik Operasyonları ekibinin çalışanlarını Alphabet Workers Union-CWA’nın üyeleri olarak ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi. “YouTube gibi Google platformları büyük ölçüde başarılı oldu. Bu çalışanların Alphabet’i pazarlık masasına getirdiğini ve güçlerini hak ettikleri işte kaliteli maaş, sosyal haklar ve hakları kazanmak için kullandıklarını görmekten heyecan duyuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Apple, Müzik ve TV+ aboneliklerinin fiyatını yükseltti