Spotify podcast reklamlarını yeniden düzenliyor

Spotify podcast

Online müzik yayın servisi Spotify podcast reklamlarını yeniden düzenlemek üzere harekete geçti. Bu hamlesiyle daha fazla podcast yayıncısını kendi ekosistemine çekmeyi planlayan Spotify’ın planları başarılı olabilecek mi?

Podcast’lar Spotify’in yeni altın madeni olabilir. Video yayınlamak isteyen kişilerin YouTube’u zirveye taşımıştı. Sesli sohbet ve eğitim yayınları yapmak isteyen kişilerin podcast’leri de Spotify için aynı etkiyi yaratabilir.

Spotify podcast yayınları yayıncıları zengin edebilir mi?

Spotify şimdi podcast yayıncılarının aldıkları reklamları daha iyi analiz ederek yayınlarını geliştirebilmeleri için özel analiz ve kontrol araçlarını hayata geçiriyor.

Streaming Ad Insertion (SAI) ismi verilen analiz ve kontrol aracı sayesinde podcast yayıncıları, yayınlarının kimler tarafından dinlendiğini ve reklam artırmaya yönelik istatistikleri daha rahat görebilecekler. Bu veriler arasında demografik veriler kadar tıklanma ve dinlenme sayıları, süreler, yayından çıkma istatistikleri gibi detaylar da yer alacak.

Yayınlarının ve reklamlarının detaylı verilerine ulaşacak podcast yayıncılarının, bu verileri kullanarak daha ilgi çekici, daha fazla dinleyici çeken yayınlar oluşturmaları bekleniyor.

Podcast’lere karşı artan ilgiye rağmen bu formatın video yayıncılığının popülaritesine karşı ayakta kalıp kalamayacağı henüz belirgin değil. Yine de Spotify üzerinde bazı popüler podcast yayınları şimdiden yayıncılarını zengin etmiş durumda.

Oyun Geliştiricileri Seçimi Ödülleri adayları açıklandı!

Podcast’lar yüksek gelir elde ettikçe bu alanda daha fazla yayıncının ve içeriğin birikmesi de kaçınılmaz görünüyor. Diğer bir deyişle, uzun yıllardır var olan ama küçük kitlelere hitap eden podcast yayınları için bir devrimin eşiğinde olabiliriz.

Spotify podcast