YouTube için önemli güncelleme

YouTube

Android için YouTube uygulaması bugün güncellenedi. Güncelleme ile YouTube karanlık tema seçeneğine kavuştu. Güncellemenin tüm detaylarını ve karanlık temanın nasıl kullanacağını haberimizde bulabilirsiniz.

Google’ın bünyesinde yer alan YouTube, yeni özelliklerini ilginç bir şekilde ilk olarak Android‘de sunmak yerine iOS‘te sunuyordu. Bu duruma en son karanlık tema seçeneğini örnek gösterebiliriz. iOS’te aylardan beri varolan karanlık tema seçeneği bugün Android platformuna geldi.

YouTube karanlık tema seçeneği ile şimdi Android’de!

Beyaz rengin özellikle gece saatlerinde gözü yakmasından şikayetçi olan kullanıcılarını düşünen YouTube, son güncellemesi ile karanlık tema seçeneğini Android kullanıcılarının beğenisine sunuyor.

Ancak bu karnalık tema aynı Twitter‘da olduğu gibi tam anlamıyla siyah renk skalasına sahip değil. Tam anlamıyla siyah olmayan bu tema OLED ve AMOLED ekranlı telefonlarda maalesef ki batarya tasarrufu sağlamıyor.

Google YouTube’u diğer tarayıcılarda yavaşlatıyor mu?

YouTube uygulamasının son sürümünü buradan indirerek Android cihazlarınızda karanlık tema seçeneğini kullanabilirsiniz. Karanlık tema için; YouTube>Profil>Ayarlar>Koyu tema seçeneğini aktif etmeniz yeterli olacaktır.

YouTube Karanlık Tema

Çıktığı günden beri karanlık temayı iOS’te kullanan biri olarak, bu opsiyonun beyaz temadan daha iyi bir deneyim sunduğunu söyleyebilirim. Bakalım Android kullanıcıları YouTube’un karanlık temasını beğenecek mi?