Google Play Store tüm Android sürümlerinde karalara büründü

Google Play Store

Google Play Store aldığı güncelleme ile tüm Android sürümlerinde artı karanlık tema seçeneğini kullanma imkanı sunuyor. İşte detaylar.

Karanlık temanın popüler olması ile birlikte hem Google hem Apple hem de Microsoft cephesi bu opsiyonu işletim sistemlerine getirmişti. Gerekli API‘ların sağlanmasından sonra uygulama geliştiricileri de uygulamalarını karanlık tema ile güncellemeye başlamıştı. Google ise Android’in uygulama mağazası Google Play Store için bu özelliği kullanıma Android 10 ile sunmaya başlamıştı.

Ancak Play Store‘un karanlık tema seçeneği bugüne kadar sadece Android 10 güncellemesini alan telefonlarda kullanılabiliyordu. Google, bugün OTA üzerinden yayınladığı güncelleme ile karanlık tema opsiyonunu tüm Android sürümlerinde kullanılabilir hale getirdi.

Fanlı oyuncu telefonu Nubia Red Magic 5G tanıtıldı!

Android sürümünüz ne olursa olsun, Play Store’u güncellediğiniz takdirde Ayarlar>Tema bölümünden karanlık veya aydınlık temayı kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Dilerseniz de sistem varsayılan ayarı ne ise uygulanın da onu kullanmasını sağlayabiliyorsunuz.

Google Play Store

OTA üzerinden sunulan güncelleme eğer size sunulmadıysa; uygulamanın en güncel APK. sürümünü buradan indirebilirsiniz. Uygulamayı güncelledikten sonra dilediğiniz gibi tema seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Galaxy M11 tasarımı ve teknik özellikleri ile karşımızda

Google’ın ilerleyen süreçte diğer uygulamalarına da karanlık tema seçeneğini sunması bekleniyor. Şimdilik popüler uygulamalardan karanlık temaya kavuşamayan sadece Facebook kalmış gibi görünüyor. Facebook da 2020’nin yaz aylarına doğru bu opsiyonu tüm kullanıcılarına sunacak.