Galaxy S24 İçin  Google Cloud ile Güçlerini Birleştirdi

Samsung Galaxy S24

Samsung Galaxy S24 serisine eklenen Google’ın Gemini Pro ve Imagen 2 yetenekleri, metin, ses ve görüntü işlevlerine yeni özellikler kazandıracak.

 Samsung Electronics ve Google Cloud, Google Cloud’un üretken yapay zeka (Generative AI) teknolojilerini dünyanın dört bir yanındaki Samsung akıllı telefon kullanıcılarına sunmak için yeni bir iş birliği başlattıklarını açıkladı.

San Jose, Kaliforniya’da gerçekleştirilen Galaxy Unpacked etkinliğinde Samsung Galaxy S24 serisinin tanıtılmasının ardından, Samsung, akıllı telefonlarına bulut destekli Vertex AI üzerinden Gemini Pro ve Imagen 2’yi sunan ilk Google Cloud iş ortağı olduğunu duyurdu.

Samsung Galaxy S24

Samsung, Vertex AI üzerinde Gemini Pro’yu tüketicilere sunan ilk Google Cloud iş ortağı oldu. Sıfırdan başlayıp çok modlu çalışabilecek şekilde tasarlanan Gemini, metin, kod, görüntü ve video dahil olmak üzere farklı bilgi türlerini genelleştirebiliyor, sorunsuz bir şekilde anlayabiliyor ve bağlantılar kurup bilgileri birleştirebiliyor.

Kullanıcılar, Samsung’a özgü uygulamalar olan Notlar, Ses Kaydedici ve Klavye’nin özetleme yeteneklerinde bu özellikten yararlanmaya başlayabiliyor.  Vertex AI üzerinde çalışan Gemini Pro, Google Cloud ile Samsung’a güvenlik, emniyet, gizlilik ve veri uyumluluğu gibi kritik yetenekler de sunuyor.

Galaxy S24 serisi kullanıcıları, Google DeepMind’ın bugüne kadarki en gelişmiş metinden görüntüye aktarma (text-to-image) teknolojisi Imagen 2’den de kolayca yararlanabiliyor. Vertex AI üzerinde çalışan Imagen 2 ile Samsung, güvenli ve sezgisel fotoğraf düzenleme yeteneklerini kullanıcılara sunuyor. Bu özellikler S24’ün Galeri uygulamasındaki Yaratıcı Düzenleme’de  yer alıyor.

İş birliği kapsamında Samsung, Google’ın son derece karmaşık görevlerde kullanılmak üzere geliştirdiği en yetenekli ve en kapsamlı modeli Gemini Ultra’yı test eden ilk şirketlerden biri oldu. S24 serisi ayrıca, Android 14 işletim sisteminin bir parçası olarak sunulan cihaz içi LLM (Büyük Dil Modeli) Gemini Nano’yu da kullanacak. Gemini Nano, Gemini’nin cihaz içi görevler için geliştirdiği en verimli model olarak öne çıkıyor.

Yeni iPad Pro’ların Çıkış Tarihi Netleşti