Until Dawn Remake’in Yapımcısından Kötü Haber Geldi

Until Dawn

Bu hafta oyun dünyasında üzücü gelişmeler yaşanıyor. Rocksteady’den sonra Until Dawn Remake’in geliştiricisi Ballistic Moon da bir kısım çalışanıyla yollarını ayırdı.

Geçtiğimiz günlerde Ballistic Moon’dan bazı çalışanlar LinkedIn’da işten çıkarıldıklarını belirtmişti. Until Dawn‘ın yapımcısı işten çıkarmaları kabul ederken konuyla ilgili açıklama yaptı. Stüdyonun açıklaması şu şekilde: “Oyun endüstrisi karmaşık zorluklarla karşılaşmaya devam ederken, Ballistic Moon olarak biz de zorluklarla yüz yüze geldik. Stüdyomuzun geleceğini güvence altına almak için ekibimizi küçültmeye karar verdik. Zor bir karar oldu. Bunun için derin bir üzüntü içindeyiz. Bu karar Until Dawn’ı PC ve PS5 için geliştirmemizin ardından alındı.

Çalışmaları, özverileri ve şirketimize olan bağlılıkları için her çalışanımıza tek tek teşekkür edip, şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Yetenekli ve tutkulu ekip arkadaşlarımıza veda etmek inanılmaz derecede zor. Yeniden yapılanmanın çalışanlarımız ve aileleri üzerinde yaratacağı etki için son derece üzgünüz.”

until dawn

Ballistic Moon, Until Dawn Remake’e odaklandığını ve oyunun 4 Ekim’de piyasaya sürüleceğini bir kere daha onayladı. Bu hafta Rocksteady’de de işten çıkarmalar gerçekleşti. Batman Arkham serisinden tanıdığımız Rocksteady, Suicide Squad’ın beklenen başarıyı getirmemesi ve satışların düşük olması nedeniyle QA departmanı başta olmak üzere farklı birkaç departmandan bazı çalışanlarını işten çıkardı.

Geçtiğimiz yıl Naughty Dog, Bungie ve daha fazla geliştirici zor zamanlar geçirdi. Sadece Epic Games, 1000 kişiyle yollarını ayırmak zorunda kaldı. 2024’te sektörün biraz daha nefes alması bekleniyordu, fakat bu da gerçekleşmedi. Bu sene de teknoloji ve oyun dünyasında kıyım yaşanıyor. Unity Software, 2024’ün şu ana kadar ki en büyük işten çıkarma sayısına sahip. Şirket bu yıl içinde 1800 çalışanın işine son vereceğini doğruladı. Bu durum şirket tarihindeki en büyük işten çıkarma olarak nitelendiriliyor. Twitch de personel sayısını 500 kadar azalttı. Diğer yandan The Information’ın haberine göre Google yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek yeniden yapılanma gerçekleştirecek. Bu durum potansiyel olarak 30 bin çalışanı da etkileyecek. Teknoloji devinin yapay zeka hamlesi için iş gücünde azaltma yapmayı düşündüğü belirtiliyor.

Kripto Para Piyasasının Değeri 2 Trilyon Doların Üzerine Çıktı