YouTube, deepfake videolarının kaldırılmasını izin verecek

YouTube yeni özelliğini duyurdu

YouTube son dönemlerde AI yüzünden gelen şikayetler için kolları sıvadı. İşte tüm detaylar.

Yapay zekanın daha da akıllanması çoğu soruna yol açmaya başladı. YouTube da bu sebeple deep fake ile oluşturulan içeriklerin kaldırılmasına izin verecek. Video izleme platformu, yapay zekanın kötüye kullanımı ve yanlış bilgilerle mücadele etmek için önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak yeni adımları duyurdu. Yeni politikalar, yapay zeka kullanılarak yapılan videolarda şeffaflığı ve yaygın deepfake sorununu ele alıyor. Video platformu, “yüzleri veya sesleri de dahil olmak üzere kimliği belirlenebilir bir kişiyi simüle eden yapay zeka tarafından oluşturulan veya diğer sentetik veya değiştirilmiş içeriğin kaldırılmasını talep etmeyi mümkün kılıyor.”

YouTube yeni özelliğini duyurdu

Bireyler, YouTube’un gizlilik talebi süreci yoluyla kaldırma talebi gönderebilir, ancak şirket, kararı kendi bünyesinde değerlendirecek. Benzer şekilde müzisyenler veya temsilcileri de kendi seslerini taklit etmek için yapay zekayı kullanan herhangi bir içeriğin kaldırılmasını talep edebilir. Politikalar, yapay zeka içerikleri yüzünden şikayetlerini artıran Hollywood yıldızlarının çağrıları üzerine geldi.

Şirket, kaldırma işlemini kolaylaştırmanın yanı sıra, mevcut içerikler üzerinde de kontrol kuracak. YouTube, bu yeni aracın kullanıma sunulmasından önce içerik oluşturucularla bağlantı kuracağını iddia ediyor. Açıklamada içeriğin “değiştirilmiş veya sentetik” olduğunu belirten büyük bir uyarı olmadığı sürece asla AI kullanımına izin verilmeyecek. Uygun etiketlemeden bağımsız olarak YouTube, yapay zeka tarafından oluşturulan videoları yayından kaldırabilir.

Gelecek sene iPhone’lara App Store dışında uygulama yüklenebilecek