Microsoft, OpenAI ve Google DeepFake’e savaş açtı

Microsoft işten çıkarmalara devam ediyor

DeepFake günümüzde çoğu alanda kullanılıp insanları yanıltacak görseller sunuyor. Microsoft, OpenAI ve Google gibi şirketler şimdi buna karşı kolları sıvadı. İşte tüm detaylar.

20 teknoloji şirketinden oluşan bir koalisyon, 40’tan fazla ülkede gerçekleşecek 2024 kritik seçimlerinde AI deepfake’lerinin önlenmesine yardımcı olmak amacıyla Cuma günü bir anlaşma imzaladı. Microsoft, OpenAI, Google, Meta, Amazon, Adobe ve X, yapay zeka tarafından oluşturulan ve seçmenleri etkileyebilecek içeriği önlemek ve bunlarla mücadele etmek için anlaşmaya katılan şirketler arasında yer alıyor.  “2024 Seçimlerinde Yapay Zekanın Aldatıcı Kullanımıyla Mücadeleye Yönelik Teknoloji Anlaşması”nı imzalayan şirketlerin listesi, yapay zeka modellerini oluşturup dağıtan şirketlerin yanı sıra deepfake’lerin ortaya çıkma ihtimalinin yüksek olduğu sosyal platformları da içeriyor.

Microsoft Copilot AI resmi olarak Windows 10'a geliyor

Geçtiğimiz günlerde Taylor Swift’in görüntülerinin deepfake ile oluşturulması fazlasıyla tepki toplamıştı. Bu nedenle şirketlerden oluşan grup, anlaşmayı “seçmenleri aldatmak amacıyla yapay zeka tarafından oluşturulan zararlı içeriğe karşı teknolojinin uygulanmasına yönelik bir dizi taahhüt” olarak tanımlıyor. Anlaşmada  Yanıltıcı Yapay Zeka Seçim İçeriğiyle ilgili olarak sunabilecekleri riskleri anlamak için bu anlaşma kapsamındaki modellerin değerlendirilmesi de yer alıyor. Aldatıcı yapay zeka seçim içeriğine karşı sektörler arası dayanıklılığın artırılması da gündemdeki konular arasında. Şirketin konuyu nasıl ele aldığı konusunda kamuoyuna şeffaflık sağlamak da görevleri arasında. Yanıltıcı içeriklerin artması son dönemlerde Microsoft için de probleme dönüştü.

ASUS, GeForce RTX 4080 SUPER Noctua OC Edition ekran kartını tanıttı