Google, sizin yerinize toplantıya giren yapay zeka geliştirdi

Google, cinsiyet ayrımcılığı yüGoogle, 26 milyar dolar ödemek zorunda kaldı!zünden 1 milyon dolar ceza ödeyecek

Google yapay zeka teknolojisinde çığır açmaya başladı. Artık toplantılara katılmak zorunda değilsiniz. İşte tüm detaylar.

Google Meet artık bir yapay zekanın sizin için bir toplantıya katılmasına izin verecek. Şirket, yapay zekayı görüntülü sohbet hizmeti Google Meet’e entegre eden “Duet AI”yı kullanıma sunuyor. AI Pek çok özelliği beraberinde getiriyor: Örneğin görüntülü arayanın görünümünü, ışığını ve sesini otomatik olarak iyileştirebiliyor ve toplantı odalarında çok uzakta görünmemeleri için insanların yüzlerini algılayabiliyor. Otomatik olarak 18 dilde altyazı oluşturacak, konuşulanları algılayacak ve çeviriyi gerçek zamanlı olarak gösterecek. Ancak belki de özelliklerden en dikkate değer olanı, toplantıları izlemek ve ardından özetlemek için yapay zekayı kullanabilen bir sisteme sahip olması. Kullanıcılar, toplantı bittiğinde katılımcılara otomatik olarak oluşturulan bir toplantı özetinin gönderilmesi için not alma yetkisi verebilir.

Google, sizin yerinize toplantıya giren yapay zeka geliştirdi

Birisi bir toplantıya geç gelirse, söylenen her şeyi aktaracak bir “şimdiye kadarki özeti” görebilecek. Toplantıya hiç katılmak istemezlerse, “benim yerime katıl” seçeneğini seçebilirler, toplantı adına yapay zekayı gönderebilir, herhangi bir mesaj veya girişi iletebilir ve toplantı bittikten sonra bir özet gönderebilirler.

Toplantılarda yapay zekanın kullanılması son haftalarda tartışmalı bir konu. Zoom’un kurallarında yapılan yeni bir değişiklik,  toplantıların gerçekten özel olup olmadığı konusunda endişelere yol açtı. Şirket, Duet aracını kullanırken “başka hiçbir kullanıcının verilerinizi görmeyeceğini ve şirketin, izniniz olmadan modellerimizi eğitmek için verilerinizi kullanmayacağını” söyledi. Google, Duet AI ile olan tüm etkileşimlerin “size özel” olduğunu da belirtti.

Samsung öğrenci ve öğretmenlere indirim uygulayacak