YouTube, Ukrayna ile ilgili 70.000 videoyu kaldırdı

YouTube, Ukrayna ile ilgili 70.000 videoyu kaldırdı

The Guardian’ın Pazar günkü haberine göre, Rusya Şubat sonunda Ukrayna’yı işgal ettiğinden beri YouTube, ihtilafla ilgili 70.000’den fazla videoyu kaldırmıştı. İşte detaylar.

Şirket, The Guardian’a, içerik oluşturucuların istila gibi olayları reddetmesini veya önemsizleştirmesini yasaklayan büyük şiddet olayları politikasını ihlal ettiği için birçok videoyu kaldırdığını söyledi. YouTube, yaptırım eylemini bozmadı, ancak Kremlin yanlısı gazeteci Vladimir Solovyov’a bağlı biri de dahil olmak üzere, taramada yaklaşık 9.000 kanalı askıya aldığını kaydetti. YouTube’un yayından kaldırdığı bazı videolar, işgalden bir “kurtuluş görevi” olarak bahsederek şirketin kurallarını çiğnedi.

YouTube’un baş ürün sorumlusu Neal Mohan The Guardian’a verdiği demeçte “Büyük bir şiddet olayları politikamız var ve bu, büyük şiddet olaylarının inkarı gibi şeyler için geçerli. Elbette Ukrayna’da olanlar büyük bir şiddet olayı ve duyarlı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

YouTube, Ukrayna ile ilgili 70.000 videoyu kaldırdı

Kısmen eylemlerinin bir sonucu olarak şirket, Ukrayna, Polonya ve Rusya’da çatışmayla ilgili “yetkili” içerik tüketen insan sayısında önemli bir artış gördü. Örneğin Ukrayna’da işgalle ilgili haber içeriği 40 milyondan fazla görüntülenme elde edildi. Mohan, The Guardian’a verdiği demeçte, “İlk ve muhtemelen en önemli sorumluluk, bu etkinlik hakkında bilgi arayan kişilerin YouTube’da doğru, yüksek kaliteli ve güvenilir bilgilere ulaşmasını sağlamaktır” dedi. Video akışı devi her konuda hassasiyetini korumaya devam ederken doğru bilgi aktarmaya odaklanıyor.

Uzaya fırlatılan roketler çevre üzerinde beklenmeyen etkiler yaratıyor