Türk kullanıcıların %93’ü YouTube’u bilgi edinmek için kullanıyor

YouTube, özel emoji tepkilerini test ediyor

Türkiye’de YouTube ’u düzenli olarak kullanan 45 milyon kişi, araştırma verilerine göre platformda günde ortalama 45 dakika zaman geçiriyor. Kullanıcılar, dünyanın dört bir yanından dilediği içeriğe ulaşarak pek çok yeni şey öğrenebiliyor.

Her yaştan bireyin sesini duyurmasına, öğrenmesine, araştırmasına ve eğlenmesine katkı sağlayan YouTube , aynı zamanda içerik üreticileri ve diğer işletmeler için de önemli bir gelir imkanı yaratıyor. İçerik üreticilerinin çalışanlarının yanı sıra tedarik zincirlerinde yer alan işletmeler ve serbest çalışanlar da dahil edildiğinde YouTube sayesinde çok büyük bir ekosistem oluşuyor. Desteklenen bu ekosisteme verilen katkıyı anlamak, platformun Türkiye ekonomisine, toplumuna ve kültürüne halihazırda yaptığı önemli katkıyı ölçmek için bir etki analizi araştırması gerçekleştirildi. Bağımsız araştırma kuruluşu Oxford Economics tarafından yürütülen araştırma, platformun etkisini ölçmeyi, istihdam ile GSYH üzerindeki etkilerini belirleyip ilişkili sektörler ile bireylerin yaşam kalitesi üzerinde nasıl bir etkide bulunduğunu analiz etmeyi amaçlayan titiz bir çalışma yürüttü.

YouTube TV ücretsiz

İçerik üreticileri sesini buradan duyuruyor

Geçmiş deneyimleri ne olursa olsun Türkiye’deki içerik üreticiler, ilgilendikleri konuları, becerilerini ve tutkularını ulusal ve uluslararası izleyici kitleleriyle paylaşarak çeşitli fırsatlara erişebiliyor, gelir elde edebiliyor.

  • İçerik üreticilerinin %72’si, YouTube’un yeterince temsil edilmeyen sesler için bir platform oluşturduğunu söylüyor.
  • Kadın içerik üreticilerin %82’si, tutkularını ve fikirlerini paylaşmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor.
  • Yaratıcı girişimcilerin %73’ü, kendilerini ait hissettikleri ve kendilerini tanımladıkları bir yer bulduklarını söylüyor.
  • İçerik üreticilerin %65’i, keşfettikleri yön verme güçlerini kullanarak olumlu bir toplumsal etki yaratmak istediklerini söylüyor.

YouTube yanlış bilgilerle müdahale etmek için yeni hamleler yapıyor

İşletmeler ile birlikte büyüyor

İşletmelerin yurt içinde ve yurt dışında daha fazla müşteriyle bağlantı kurmalarına, erişimlerini artırmalarına ve gelir elde etmelerine yardımcı oluyor.

  • Bir kanalı olan işletmelerin %65’i, müşteri tabanlarını büyütmede  önemli bir rol oynadığını söylüyor. YouTube kullanan KOBİ’lerin %71’i, YouTube’un işletmelerini büyütmek için hayati öneme sahip olduğunu belirtiyor.
  • KOBİ’lerin %81’i, Covid-19 pandemisi döneminde YouTube’u kullanmalarının, kuruluşlarının sürece uyum sağlamasına yardımcı olduğunu söylüyor ve bu döneminde işletmelerini ayakta tutmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor.
  •  KOBİ’lerin %83’ü, reklamlarının satışlarını artırmalarına yardımcı olduğunu söylüyor.
  • KOBİ’lerin %79’u, çalışanlarına eğitim vermek için uygun maliyetli bir seçenek olduğunu düşünüyor.

YouTube, Ukrayna ile ilgili 70.000 videoyu kaldırdı

Tüm dünyada 2 milyardan fazla insan aradığı bilgiye buradan ulaşıyor

Dünyanın en büyük çevrimiçi sınıfı olan YouTube, bilgiye ulaşma noktasında kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor.  Türkiye Etki Raporu’na göre;

  • Ebeveynlerin %83’ü, YouTube’un (veya 13 yaşından küçük çocuklar için YouTubeKids’in) çocuklarının öğrenmesine yardımcı olduğunu kabul ediyor.
  • Öğretmenlerin %80’i, öğrencilerin eğitimine yardımcı olduğu konusunda hemfikir.
  • Türkiye’de kullanıcıların %93’ü  bilgi ve birikim edinmek için kullandığını bildiriyor.
  • Kullanıcıların %85’i,  Covid-19 pandemisi döneminde ihtiyaç anında güvenilir bilgilere erişim sağlayarak yardımcı olduğunu belirtiyor.
  • Kullanıcıların %71’i,  öğrenmek ve kendini geliştirmek için herkese eşit fırsatlar sağladığını söylüyor.

PayPal kullanıcılarının bilgileri ele geçirildi