Dünyanın en pahalı arabası Mercedes tarafından satıldı

dünyanın en pahalı arabası

Dünyanın en pahalı arabası Mercedes tarafından satıldı. 1955 model Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, 135 milyon euroya satıldı.

Dünyanın en pahalı arabası dediğimizde birçoğumuzun aklına Bugatti ya da Lamborghini gibi lüks araba üreticilerinin en üst segment araçları geliyor. Ancak aslında dünyanın en pahalı arabası unvanı bu şirketlerden birinin aracına ait değil. Artık bu onurun sahibi Mercedes.

Alman otomobil üreticisi, en pahalı araba unvanının yeni sahibi olan, 1955 model Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe‘u tam 135 euroya sattı. Peki bu 1955 model Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe’u bu kadar değerli kılan ne?

mercedes 2

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe’u bu kadar değerli kılan şey çok çok ender olması. Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe’tan sadece iki tane üretildi. İsmini yaratıcısı olan Rudolf Uhlenhaut’tan alan Uhlenhaut Coupe’ların her ikisi de bugüne kadar Mercedes’in elinde bulunuyordu. Ancak Mercedes yıllar sonra bu araçlardan birini ilk kez elinden çıkardı. Haliyle araç otomobil meraklılarından büyük ilgi gördü. Neredeyse 70 yıldır Mercedes’in elinde tutulan bu iki araçtan birine sahip olmak isteyen bir otomobil meraklısı, 135 milyon euro ödemeyi kabul etti.

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, şık tasarımı, kendisine has kapıları ve dönemine göre epey ileride olan kabiliyetleriyle üretildiği dönemde dünyanın en iyi arabalarından biri, hatta belki de en iyisiydi. Otomobil, bugün bile modern rakipleriyle yarışacak kadar şık ve yenilikçi bir görünüşe sahip.

Mercedes’in yıllardır elinden çıkarmadığı bu iki Uhlenhaut Coupe’tan birini elinden çıkarmasının sebebi paraya sıkışmış olması değil elbette. Çünkü aracın satışından elde edilen 135 milyon euro bağış için kullanılacak. Bu 135 milyon euro ile Mercedes-Benz Fonu kurulacak ve bu fon çevre bilimleri alanında çalışmak isteyen gençlere kaynak yaratmak için kullanılacak.

Renault hidrojenle çalışan arabasını tanıttı