Yılbaşı gecesinde WhatsApp rekoru!

WhatsApp telefon numaraları

Pandemiden ötürü dünyanın büyük bir bölümü yılbaşına evlerinde girince Whatsapp rekoru geldi. İşte konu ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere dünya 2020’nin başlarından beri koronavirüs pandemisi ile savaş halinde. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan bu virüs kısa sürede tüm dünyaya yayılmıştı. Virüsün görüldüğü ilk ülke olan Çin’de Mayıs ayından bu yana yeni vaka görülmüyor. Fakat dünyanın geri kalanında durum biraz farklı.

Uzun süredir Türkiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülke koronavirüs pandemisi ile mücadele halinde. Görünen o ki bu mücadele yaz aylarına kadar tam gaz devam edecek. Kışın gelmesiyle birlikte virüsün daha hızlı yayılması, pek çok hükümetin işini de zorlaştırdı.

Kamu çalışanları artık Whatsapp gibi yabancı uygulamaları kullanamayacak

Yılbaşı gecesinde WhatsApp rekoru!

Avrupa’da bazı ülkelerde tam zamanlı kısıtlamalar devreye sokuldu. Nitekim bu kısıtlamalar çerçevesinde yılbaşı kutlamaları da iptal edildi. Ülkemizde olduğu gibi pek çok ülkede insanlar yılbaşını evlerinde kutladılar.

Bu yılbaşında sevdiklerinden ayrı kalan insanlar çareyi WhatsApp’ın görüntülü arama servisinde buldu. Yılbaşı gecesi 1.4 milyardan fazla görüntülü arama gerçekleşti. Bu WhatsApp için önemli bir rekor diyebiliriz.

Normalde de yılbaşı günlerinde WhatsApp üzerinden yapılan aramalarda ciddi artışlar oluyordu. Örneğin geçtiğimiz yıl da 700 bine yakın görüntülü arama gerçekleşmişti.

Fakat görünen o ki pandemi ortamında bu sayı ikiye katlanmış durumda. Muhtemelen işin içerisinde FaceTime ve benzeri uygulamalar da girdiğinde bu sayı 2 milyara yaklaşacaktır.

Exxen dizileri korsana yenik düştü